Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Виплата Kinderbonus

Починаючи з місяця вересня батьки почали отримувати одноразову дитячу допомогу (з нім. Kinderbonus), що складає 300 Євро. Решта – 100 Євро будуть виплачені впродовж жовтня. Точна дата залежить від порядкового номеру Kindergeldnummer.

Зміна часу

В ніч з 24 на 25 жовтня усі жителі Німеччини переведуть свої годинники на годину назад (з 3.00 на 2.00). Це означає, що всі, хто любить поспати, зможуть полежати ще на годинку довше.

Області ризику

З початком нового місяця Німеччина розглядатиме всі країни з підвищеною загрозою зараження як зони ризику!  Це означає, що будуть вводитися серйозні перевірки для туристів та бажаючих взагалі виїхати з Німеччини.

Вища мінімальна заробітна плата для зайнятих у сфері прибирання та очищення приміщень/вулиць

Зайняті діяльністю – прибирання сміття та очищення інших територій – можуть розраховувати на підвищення мінімальної заробітної плати до 10,25 Євро на годину.

Припинення проведення тестів на автомагістралях

Усі місця для проведення тесту при дорозі закриті від 1 Жовтня. Особи, які повертаються з-за кордону, зобов’язані пройти тест, проте тільки з п’ятого дня обов’язкового 14-денного карантину.

Кращий догляд для тих, хто потребує догляду

Люди, які потребують інтенсивної терапії, можуть бути відправлені на позаклінічну допомогу тільки за рекомендацією спеціалізованого лікаря. Догляд на дому буде підкорятися більш суворим правилам. Амбулаторні медичні служби повинні будуть працювати з лікарями. Якість догляду також буде перевірено.

Зміни в законі Telemediengesetz

Зміни передбачають прискорену реакцію на скарги від клієнтів. Особливо це стосується повідомлень про незаконний контент.

BahnCard за півціни

Ціна BahnCard25 для квитків другого класу буде знижена з 54,60 Євро до 24,90 Євро. Причина акції – бажання збільшити пасажиропотік у поїздах БД.

Обов’язок підприємців до негайного повідомлення в разу банкрутства 

Insolvenzantragspflicht, тобто тритижневий наказ про банкрутство, буде застосовуватися до всіх неплатоспроможних підприємств з 1 Жовтня. Через пандемію коронавірусу цей обов’язок був припинений до 30 Вересня 2020 року.

Джерело: focus.de

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze