Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Експерти  інституту досліджень ринку праці Кантар дойшли до висновку, що ця послуга тільки починає приживатися і стає повсякденною нормою в житті німецьких споживачів. Особливо ця послуга дуже затребувана  в сільських регіонах, де не так сильно розвинута банківська інфраструктура. Тут аж 28% споживачів користується цією послугою. Причина? У сільській місцевості складніше знайти банкомат, ніж в місті. 49% опитаних, які проживають у сільській місцевості заявили, що не знали про ці послуги із задоволенням скористаються таким сервісом. Зняти кошти можна буде під час покупки товару в магазині, в якому регулярно здійснюються покупки. У місті послугою були зацікавлені лише 39% опитаних.

Для торгових мереж це означає, що завдяки новим послугам вони зможуть заробити і мати значний вплив на Customer Experience, тобто концепцію, сконцентровану на клієнтові, враховуючи не тільки функціональність продукту, але і все те, що додає цінності під час ухвалення рішення, процесу здійснення купівлі і безпосередньо споживання. Оскільки прибуток роздрібних торговців зменшується, притягувати клієнтів новими послугами стає все більш важливим. На ринку зростає процентна частка платформ, що дозволяє здійснювати покупки в інтернеті.  Завдяки послузі зняття готівки в магазині, зменьшиться кількість готівки у касі, а дякуючи цьому зменьшаться витрати на інкасацію, а сума швидше з’явиться на рахунку фірми.

Однак не всі магазини хочуть пропонувати зняття готівки на касі магазину. Наприклад, Rossmann рішиться на можливе введеня такої послуги, тільки тоді, коли банки знизять плату за додаткову послугу. В основному, одна така операція в магазині коштує 10 центів.

В даний час споживачі можуть знімати готівку з банківських карток прямо на касі в близько 20 тисяч магазинів і близько 50 тисяч кас. Найчастіше, на зняття готівки наважуються особи у віці 31-40 років, а сума в середньому не перевищує 100 євро. Для споживача зручність полягає у тому, що не потрібно шукати банкомат – гроші можна зняти на місці  (63%). Оскільки, здійснення покупок і зняття готівки проводиться в одному місці, для 54% опитаних найважливішим є економія часу. Крім того, для 22% також важливо, що послуга для них була безкоштовна. Однак, вартість такої послуги магазини  передають своїм клієнтам шляхом підвищення цін на продукти.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze