Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За даними Федерального статистичного управління, порівняно з попереднім місяцем кількість замовлень зросла на 3,9%. Зростання відбулося після різкого зниження в попередньому місяці, яке також було зумовлено спецефектами. Згідно з переглянутими даними, падіння на 11,3% не було таким значним, як вважалося раніше.

„Останніми місяцями вхідні замовлення характеризуються високою нестабільністю через значну кількість великих замовлень” – пояснили у Федеральному міністерстві економіки в Берліні. Цей розвиток не продовжився також у серпні: навіть без великих обсягів замовлень, таких як авіабудування, замовлення зросли на 3,9%. У порівнянні за три місяці, яке є менш схильним до коливань, вхідні замовлення значно зросли на 4,9 відсотка.

Банківські економісти сприйняли цей розвиток позитивно.

„Останніми тижнями спостерігаються ознаки стабілізації у світовому виробничому секторі, – коментує Томас Гітцель, головний економіст VP Bank. „Схоже, це також має вплив на німецьку промисловість”. Проте, позитивний розвиток у серпні не є великою несподіванкою, враховуючи крах попереднього місяця.

Експерт Commerzbank Ральф Солвін був дещо стриманішим: компанії в основному  розібралися з невиконаними замовленнями, які накопичилися під час пандемії коронавірусу. Саме тому вони, швидше за все, скоротять своє виробництво в найближчі місяці.

Ситуація із замовленнями в серпні також розвивалася стабільно

Внутрішні замовлення зростали приблизно такими ж темпами, як і зовнішні. Особливо великим зростання було зафіксоване у сфері обладнання для обробки даних. Водночас відносно мало замовлень було отримано від автомобільної промисловості. Було замовлено значно більше проміжних і споживчих товарів, ніж у попередньому місяці, тоді як замовлення на капітальні товари, такі як машини, зросли лише незначно.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze