Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

З метою захисту від зараження і поширення коронавірусу у квітні 2020 року Баварія і Саксонія-Ангальт, а також інші федеральні землі, вирішили ввести обов’язок закривати рот і ніс у громадських місцях. У міру зменшення кількості заражень коронавірусом, цей обов’язок поступово було скасовано. Громадський транспорт, у якому часто відбуваються велике скупчення людей та близькі контакти між пасажирами, є однією з останніх ситуацій, у яких діють попередні застереження до 9 грудня. З 8 грудня жителі Саксонії-Анхальт можуть подорожувати в громадському транспорті без масок, а з 10 грудня – пасажири Баварії.

Припускаючи, що ситуація із захворюванням залишається стабільною вже довгий час, і що до того часу не з’являться нові мутації, вимога носіння масок в автобусах і поїздах для захисту від ковіда більше не відповідає дійсності. Натомість уряд Баварії рекомендуватиме людям продовжувати носити маски, а не зобов’язувати їх це робити. Одним із єдиних заходів, які діяли по всій країні цієї зими, є вимога, щоб пасажири міжміського транспорту, як і раніше, носили захисні маски. Згідно із чинним законом, ця вимога діятиме до квітня 2023 року.

Питання залишається дискусійним

Лікарі вважають, що носіння масок не варто скасовувати, а деякі федеральні землі дали зрозуміти, що мають поки що намір залишити вимогу носіння захисних масок у силі. Маска для обличчя захищає дихальні шляхи не лише від коронавірусної інфекції, а й від грипу та РС – інфекції у дітей.

Незважаючи на зняття обмежень, з 10 грудня все ж таки рекомендуватимуть носити маски в міському транспорті.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze