Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Невакциновані мешканці Берліну і Баварії повинні підготуватися до багатьох обмежень. Влада обох федеральних земель оголосила, що з понеділка (15.11) на їх територіях у багатьох місцях буде діяти правило 2G.

 

Берлін

Столиця Німеччини запроваджує не тільки правило 2G, але й суворі правила на робочому місці. Це означає, що, якщо це можливо, роботодавець повинен буде відправити та організувати дистанційну роботу своїх працівників. Вакцинованим працівникам будинків престарілих та лікарень необхідно буде пройти тестування на коронавірус.

Де?

З понеділка невакцинованим людям буде заборонено відвідувати ресторани, бари, спортивні зали та перукарні. Правило 2G буде діяти у сфері громадського харчування  (крім відвідування літніх майданчиків), закладах культури, закритих приміщеннях, у зоопарках і ботанічних садах, а також у місцях проведення дозвілля. Ця зміна також стосується всіх заходів та подій у закритому приміщенні. Це не стосується приватних зустрічей, таких, як дні народження. Для заходів на свіжому повітрі правило 2G застосовується від 2 000 учасників. Правило 2G також поширюється на послуги, щодо догляданням за тілом людини.   

Хто?

Невакциновані працівники в місцях, де діє правило 2G, з понеділка повинні будуть щодня проходити тест на коронавірус.

Правило 2G поширюється на всіх дорослих. Виняток становлять усі особи до 18 років, або які з медичних протипоказань не можуть бути вакциновані. Водночас, щоби потрапити в різні місця, вони повинні будуть зробити тест на коронавірус. 

Де застосовуються інші правила?

Правило 2G не поширюється на роздрібну торгівлю, громадський транспорт, вищі навчальні заклади та бібліотеки. У цих місцях необхідно дотримуватися правил 3G і носити маску. 

У готелях та інших місцях проживання гостям необхідно в перший день перебування мати негативний результат тесту на коронавірус та повторювати його кожні 3 дні.

 

Різдвяні ярмарки в Берліні

Різдвяні ярмарки можуть проводитися в Берліні за умови дотримання  правила 2G. На більшості з них проводитимуться вибіркові перевірки наявності відповідних документів. Якщо Weihnachtsmarkt відбудеться, обов’язковим для всіх є закривати рос і ніс маскою.

 

 Робоче місце

Той, хто може виконувати свої професійні обов’язки дистанційно, повинен перейти на домашній офіс. Там, де немає такої можливості, працівники повинні проходити безкоштовне тестування двічі на тиждень.

 

Бранденбург

Бранденбург також загострює правила. З понеділка до кінотеатрів, готелів, концертних залів, плавальних басейнів, саун та театрів увійдуть лише вакциновані особи, хто перехворів на коронавірус та діти до 12 років. Те ж саме відноситься й до контактних видів спорту. Виняток становлять їдальні, буфети та придорожні ресторани. 

Особи, які з медичних протипоказань не можуть бути вакциновані, потраплятимуть у всі вищезазначені заклади з відповідним сертифікатом та маскою FFP2. Також особи між 12 і 18 роком життя увійдуть до вищезгаданих місць, після того, як представлять негативний результат тесту на коронавірус. Правило 2G також буде зобов’язувати на дискотеках, клубах і фестивалях.

У школах Бранденбурга буде введено обов’язок закривати рот і ніс, навіть, вже з 1-го класу.  

Правило 3G

З підтвердженням щеплення, одужання або проведення тесту на коронавірус можна відвідувати громадські заходи, що не мають розважального характеру, якщо число учасників не перевищує 1 тис.чоловік на відкритому повітрі / 100 чоловік всередині.

Правило 3G зобов’язує  також в перукарнях, косметичних салонах, будинках відпочинку, в спортивних залах, на закритих дитячих майданчиках і на ярмарках народних майстрів до 1 тис.учасників.

 

Правила в школах, поліклініках і магазинах

 

Усі учні та співробітники шкіл в Бранденбурзі повинні на території школи носити маску, починаючи вже з 1-го класу. Три рази на тиждень учні шкіл повинні будуть проходити тести на коронавірус. Вимога закривати рот і ніс, є також обов’язковою в дитячих садках для всіх осіб віком від 6 років.  

 

У будинках престарілих та лікарнях можна відвідувати не більше 2 осіб у день.

 

У супермаркетах, банках, універмагах і поштових відділеннях діє вимога закривати рота й носа та дотримуватися дистанції.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze