Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Майже половина всіх виплат (45%) припадає на осіб, які не є громадянами Німеччини. Це підтверджують статистичні дані про виплати, проаналізовані Федеральним агентством зайнятості. Було порівняно суми всіх платіжних вимог, на які мали право одержувачі громадянської допомоги в період з вересня 2022 року по серпень 2023 року. Раніше ця допомога називалася Hartz IV.

Хто отримує Bürgergeld

2,9 мільйона громадян Німеччини отримують 22 мільярди євро допомоги, що становить 53%. 2,6 мільйона іноземців отримують загалом 19,1 мільярда євро, що становить 46% від загальної суми виплат.

Серед них переважають:

Чи отримують шукачі притулку громадянську допомогу Bürgergeld?

Особи, які шукають притулку в Німеччині, як правило, не мають права на отримання громадянської допомоги. Натомість вони отримують поміч відповідно до Закону про допомогу шукачам притулку. Стандартна ставка в розмірі 410 євро на місяць (плюс витрати на проживання та опалення) є нижчою за громадянську фінансову допомогу.  Іноземці, які проживають у Німеччині протягом п’яти років, мають право на громадянську допомогу. Це також стосується людей, які потребують притулку, чиї прохання про його надання були задоволені. Це пояснює, серед іншого, велику кількість сирійців та афганців, які отримують громадянську допомогу.

Винятком із цього правила є біженці з України. Це тому, що вони є єдиною групою населення, юридично визнаною біженцями відповідно до так званої директиви ЄС про масовий приплив біженців. Частина ХДС і ХСС хочуть скасувати цей спеціальний статус. Однак це, ймовірно, можливо лише для новоприбулих.

Цього року федеральний уряд виплатив шукачам притулку 28,6 мільярда євро, а федеральні землі та місцеві органи влади спільно виплатили ще 19,6 мільярда євро.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze