Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Те що карантині обмеження вже майже скасовані, не безпідставно. Експерти більше на бачать сильної коронавірусної загрози. Скоріше за все, раніше запроваджені посилені карантині обмеження і призвели, до скорішого зменшення захворюваності серед населення країни. Хоча минулого року експерти і уявити не могли, що послаблення кар. обмеження буде раніше 7 квітня поточного року.

Все одно варто пам’ятати про власну безпеку

З 2 лютого в поїздах далекого сполучення скасували обов’язок носіння маски. Однак важливо пам’ятати про людей, які перебувають у групі ризику. Особливо людей, з попередніми захворюваннями та людей похилого віку, оскільки вони є групою, особливо вразливою до Covid-19 із серйозними наслідками. Тому в медичних закладах все одно слід носити засоби захисту органів дихання.

Яка зараз ситуація з обмеженнями в Німеччині?

Ще з осені скасовано обов’язок носити маски. А відтепер вам також не потрібно закривати рот та ніс по всій країні в поїздах ICE та Intercity, а також громадському транспорті окремих федеральних землях. Однак не можна забувати брати маску в поліклініки та будинки престарілих.

Обмежена пропозиція безкоштовних тестів для громадян Німеччини буде доступна до 28 лютого включно. Швидкі тести в пунктах тестування безкоштовні навіть без симптомів, напр. перед відвідуванням поліклініки або будинку для літніх людей.

Єдиний нюанс обов’язкового тестування – все ще поширюється на медичний персонал, який знаходиться між пацієнтів.

Поточна кампанія вакцинації не просувається. Тому уряд має намір скоротити постачання вакцин в країну.

Поки не з’явиться новий, більш небезпечний штам вірусу, подорожуючі  до Німеччини можуть в’їжджати в країну без тесту на ковід. Хіба що це країни, де шанси появи нового вірусу дуже високі. Тому, наприклад, мандрівники з Китаю повинні пред’явити негативний результат тесту перед вильотом до Німеччини.

 

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze