Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Плани щодо зниження ціни квитка на громадський транспорт на три місяці стають все більш реальними. Федеральний парламент (Бундестаг) має прийняти рішення ще в травні, щоб воно набуло чинності влітку. Квитки за 9 євро на місяць будуть доступні по всій Німеччині.

Місячний квиток за значно зниженою ціною буде дійсний по всій країні на весь громадський транспорт Німеччини включаючи автобуси, трамваї, приміські та регіональні поїзди. „Інакше невигідно буде пасажирам подорожувати за межі федеральних земель і тарифних асоціацій”, – заявив експерт з дорожнього руху СДПН в Бундестазі Мартін Крьобер. Через законодавчий процес призначена дата 1 червня є найбільш рання можлива дата.  

Згідно донесень, 18 або 19 травня Бундестаг має проголосувати за законопроект, а Федеральна рада (нім. Бундесрат) – 20 травня, щоб дешевші квитки були доступні вже під час літнього сезону, від липня до серпня. 

Власники місячних чи піврічних  абонементів не залишаться осторонь. Транспортні оператори автоматично знизять вартість підписки до 9 євро за даний місяць або повернуть різницю наступного місяця. Транспортні оператори також працюють над різними формами відшкодування для власників семестрових квитків, трудових квитків та інших видів абонементів. Як саме це буде виплачено, слід залишити транспортним компаніям.

„Навіть студентам, які придбали квитки на семестр, потрібно повернути гроші”, – сказав Крьобер. Федеральний уряд готує загальну онлайн-платформу Navigator Deutsche Bahn, де можна буде придбати квитки онлайн. Вони також, ймовірно, будуть продаватися через традиційні канали продажів, включаючи квиткові автомати, каси і додатки для мобільних телефонів.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze