Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Вакцинація – найгостріше питання сьогодення. Федеральний уряд Німеччини, на черговому засіданні, прийняв одноголосне рішення – розширити обов’язок тестування, задля запобігання четвертої хвилі коронавірусу.

Щеплення

Лікарі Німеччини закликають до масової вакцинації з метою подолання інфекції. Центри вакцинації, в свою чергу, полегшують доступ до вакцин, а роботодавці – зобов’язуються надавати можливість вакцинації.

Розширення обов’язку тестування

З 23 серпня правила тестування на виявлення інфекції будуть змінені. Якщо 7-денний рівень захворюваності перевищує 35 на 100 000 чоловік, буде застосовуватися правило 3G (geimpft, genesen, getestet). Щоб і надалі користуватися сферами суспільного життя, невакциновані люди повинні будуть представити антигенний тест, зроблений не більше ніж за 24 годин або ПЛР-тест не більше ніж за 48 годин.

Негативний тест буде умовою для:

– допуску в лікарню, будинку престарілих, установи для інвалідів

– відпочинку у ресторані (всередині закладу)

– участі у заходах та фестивалях

– можливості візиту до салонів краси (в тому числі перукарня)

– можливості  занять спортом в приміщенні

– зняття хостелу/готелю на ніч

Зобов’язання щодо тестування не стосуватиметься лише тих, хто пройшов вакцинацію.

Ослаблення правила 3G

Якщо кількість інфекцій буде значно спадати, то влада Німеччини може послабити, або взагалі повністю скасувати правило 3G. Статистика захворюваності аналізуватиметься кожні 4 тижні.

Кінець з безкоштовними тестами в Німеччині

З 11 жовтня невакциновані люди повинні будуть самі заплатити за тест на коронавірус. Такі дії з боку влади пов’язані з тим, що на сьогоднішній день, кожний бажаючий може без проблем вакцинуватися.

Гігієна на масових заходах

Для масштабних заходів, таких як концерти або вечірки в закритих приміщеннях, існує високий ризик зараження коронавірусом. З цієї причини організатори повинні представити відповідну концепцію санітарного режиму. Для спортивних заходів, в яких візьмуть участь понад 5000 осіб, допустима місткість буде обмежена 50% від загальної місткості місця. 

Продовження епідеміологічної кризи

Так звана „епідеміологічна ситуація національного значення” була продовжена 11 червня. Завдяки їй робляться подальші кроки в боротьбі з коронавірусом, тобто, зобов’язання носити маски або обмеження контактів між людьми. В середині вересня вона закінчується, але знову буде продовжена, якщо Бундестаг на це погодиться.

 

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze