Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Допомога на виховання дитини Elterngeld могла досі асоціюватися скоріше з сидінням над паперами і ходінням по установах. Зручніше би було подати таку заяву через Інтернет не виходячи з дому. Зараз це може змінитися. Правляча коаліція прагне, щоб заяви для оформлення допомоги можна було подавати також в електронному вигляді. У Саксонії і Берліні це вже можливо – цей проект був розпочатий на цих федеральних землях. Наступні землі повинні приєднатися до наступного року, про що повідомила міністр родини і сім’ї Франциска Гіффі (СДП).

Незважаючи на гучні заяви посадовців, зовсім без паперової роботи не обійдеться!
Хто заповнить формуляр ElterngeldDigital в Інтернеті, повинен його роздрукувати, підписати та відправити у відповідну установу.

Це, звичайно, рішення тимчасове. На початку наступного року, повинен бути впроваджений електронний підпис, що дозволить зліквідувати проблему друкування і висилання заявки поштою.
Варто пам’ятати, що Elterngeld, це грошова допомога яка виплачується одному з батьків до 14 місяця життя дитини. ЇЇ може отримувати один із батьків або обоє – тоді допомога буде розділена. Висота такої допомоги залежить від вашого щомісячного доходу нетто, отриманого до народження дитини. Elterngeld Plus у свою чергу, передбачає, що батьки можуть поєднувати відпустку по догляду за дитиною та працювати неповний робочий день.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze