Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Нова коаліція в Німеччині хоче внести суттєві зміни в країні. Особливо для молодих людей, може бути цікавим питання легалізації марихуани. Уряд планує запровадити контрольований продаж марихуани для дорослих з метою споживання через мережу уповноважених спеціалізованих магазинів. У такий спосіб контролюватиметься якість марихуани, запобігатиме передачі заражених речовин та забезпечуватиме захист неповнолітніх. 

Безкоштовна контрацепція

Крім того, новий уряд хоче, щоб лікарняні каси покривали витрати на контрацептиви. Таким чином, застраховані особи отримають доступ до безкоштовних протизаплідних таблеток і презервативів. Лікарняні каси повинні мати можливість взяти на себе ці витрати як „законодавчу допомогу”, тобто, як доповнення до встановлених законом виплат. Для осіб з низькими доходами витрати підлягають поверненню .

Пенсії

Важливою передумовою нової коаліції є підтримка рівня пенсій та пенсійного віку на стабільному рівні. Крім того, уряд хоче запровадити т. зв Aktienrente. Це означає, що працівники повинні мати можливість робити внески до державного пенсійного фонду, який буде професійно та глобально ними управляти. Крім того, коаліція хоче інвестувати кошти загальнообов’язкового пенсійного страхування в ринок капіталу, наприклад, в акції або позики.  

Федеральний закон про підтримку вищої освіти (BAföG)

До Федерального закону про стипендії будуть внесені серйозні поправки. Уряд хоче, щоб молоді люди були менш залежні від своїх батьків. У зв’язку з цим будуть підвищені вікові обмеження, полегшеним буде процес зміни напрямку навчання, продовжено термін фінансування та збільшено розмір стипендії. Крім того, уряд передбачає, що позики від BAföG були безвідсотковими для всіх студентів.

Освіта

Створена коаліція виступає за рівні права дитини, які мають бути закріплені в Основному законі, підтримку для батьків, щоб могли вони поєднати оплачувану роботу та догляд за дітьми. Крім того, уряд хоче надати всім громадянам, незалежно від походження, рівні можливості для отримання освіти та кар’єрного росту. З цією метою планується підвищити якість дошкільної освіти та запустити федеральну програму Digitalpakt 2.0, яка передбачає покращення технічного забезпечення шкіл.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze