Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У зв’язку зі збільшенням кількості випадків зараження коронавірусом лікарі та медичні представники звертаються до груп ризику з проханням повторно вакцинуватися від Covid-19. „У нас дуже низький попит на вакцинацію”, – сказав Андреас Гассен, голова правління Національної асоціації лікарів обов’язкового медичного страхування (Kassenärztlichen Bundesvereinigung), додавши, що багато людей втомилися від щеплень через величезний тиск громадськості в минулому щодо вакцинації від коронавірусу. „Однак це створює проблему для груп ризику, – попередив Гассен. Вони повинні дотримуватися рекомендацій щодо вакцинації, щоб захистити себе, зокрема, від грипу. „Ніхто не повинен ставитися до коронавірусу та грипу легковажно, особливо на піку нинішньої хвилі інфекцій, яку ми зараз відчуваємо ” – сказав Гассен, маючи на увазі комбіновану вакцинацію: ліва рука – грип, права – коронавірус.

„Коронавірус все ще може бути серйозною хворобою”

Маркус Байєр, президент Німецької асоціації сімейних лікарів (Deutscher Hausärzteverband), розповів газеті: ” Завжди важливо наголошувати: коронавірус усе ще може бути серйозною хворобою для особливо вразливих груп населення без належного захисту у вигляді вакцинації”. Те ж саме стосується і грипу. «Відомо, що в особливо важкий сезон грипу десятки тисяч людей помирають від цієї хвороби”.

Асоціація лікарень Німеччини (Deutsche Krankenhausgesellschaft – DKG) також виступила за вакцинацію груп ризику. „Це найкращий захист від ваших серйозних захворювань та від перевантаження лікарень», – сказав президент DKG Геральд Гас. Ситуація в лікарнях наразі стабільна. Кількість пацієнтів із коронавірусом знаходиться на низькому рівні, хоча з початком холодного сезону лікарні знову повідомляють про збільшення кількості хворих.

У деяких лікарнях носіння маски є обов’язковим

Оскільки, у даний час, зростає кількість випадків зараження коронавірусом усе більше лікарень запроваджують обов’язкове носіння масок. Так, наприклад, трохи менше тижня тому в університетській клініці Тюбінгена вони стали обов’язковими для відвідувачів, амбулаторних пацієнтів та персоналу, який безпосередньо контактує з пацієнтами. Університетська клініка в Марбурзі також запроваджує обов’язкове носіння масок для всіх пацієнтів та відвідувачів. Крім того, були обмежені можливості відвідування пацієнтів: кожного пацієнта може відвідати лише одна людина протягом однієї години на день.

Ревакцинація через дванадцять місяців

Постійна комісія з вакцинації (Ständige Impfkommission – STIKO) рекомендує людям у віці від 60 років і старше, а також тим, хто має супутні захворювання, робити щеплення проти грипу щороку в період з жовтня до середини грудня. За оцінками STIKO, дорослі віком до 60 років зазвичай мають базовий імунітет проти Covid-19 після двох щеплень і однієї хвороби або після трьох щеплень.

Однак STIKO рекомендує подальшу ревакцинацію через дванадцять місяців після останнього щеплення або хвороби – бажано восени – людям у віці 60 років і старше або тим, хто піддається ризику важкого перебігу Covid-19. Наразі здоровим дітям та підліткам вакцинація проти Covid-19 не потрібна.

Джерело: tagesschau

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze