Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Після величезної хвилі критики Ангела Меркель вирішила не оголошувати період з 1 по 5 квітня так званим Ruhetage, днями відпочинку. У цей період громадське, економічне та приватне життя мало бути сильно обмеженим. Натомість влада закликає громадян залишатися під час Великодніх свят вдома.

„Помилка повинна бути названа помилкою і в першу чергу виправлена. З цієї причини я прошу всіх громадян країни пробачити мене”, – заявила канцлер Ангела Меркель, яка визнала, що ця ідея була помилкою, і ні вона, і ніхто інший не несуть за неї відповідальність. Канцлер також подякувала громадянам, які своєю поведінкою намагаються зупинити пандемію.

Прем’єр-міністр федеральної землі Баварії Маркус Зедер заявив, що поважає Меркель, яка визнала свою помилку. У свою чергу, прем’єр-міністр Гессена, Фолькер Буф’є, злий. На його думку, такі дії уряду доводять, що вони повністю помиляються в багатьох питаннях.  

“Я вважаю, що вона не повинна брати на себе відповідальність. Відповідне рішення було спільно прийнято федеральним урядом і главами урядів 16 федеральних земель „, – заявив Міхаель Кречмер, прем’єр-міністр Саксонії. 

Які карантинні обмеження мали діяти?

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Osterruhe ( великодній відпочинок ) повинен був діяти з Великого четверга до Великоднього понеділка. Громадське, економічне та приватне життя в Німеччині на час великодніх свят мало бути сильно обмеженим. Супермаркети мали працювати лише в суботу. Однак таке рішення спровокувало шквал критики з боку бізнесу та громадськості.

Тим не менше, влада закликає громадян залишатися вдома і обмежити приватні зустрічі у святкові дні з мешканцями інших домогосподарств. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze