Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Bundesregierung хоче продовжити можливість виплати заробітної плати (Lohnfortzahlung) працівникам, які залишаються вдома і піклуються про своїх дітей, до 20 тижнів. Батьки зможуть скористатися 10 тижнями догляду (якщо виховує лише один із батьків) – 20 тижнів.

Через бурхливу епідемію коронавірусу багато людей не зможуть вийти на роботу через опікунство над дітьми. Проте влада потурбувалася про батьків і висунула для них матеріальну допомогу. Протягом перших 6 тижнів батьки отримають зарплату, максимум 2 016 Євро на місяць. Сума виплачується роботодавцем, який отримує ресурси від влади Німеччини.

Більшість закладів по догляду за дітьми та дитячі садочки не проти відновлення своєї роботи у такі непрості часи. Тому, на їхню думку, уряд повинен вжити відповідних заходів, щоб діти могли знову повернутися до своїх груп. Однак, рішення за кожним містом Німеччини індивідуально. Наприкінці квітня було прийнято рішення про поступове відкриття садочків та шкіл. Учні приходитимуть невеликими групами по черзі до шкіл. Таким чином, мінімальний інтервал повинен бути гарантований. У Саксонії, від початку тижня, школи та дитячі садочки знову відновили свою роботу.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze