Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Згідно зі статистикою, представленою німецькою поліцією, більшість жертв злочинів – це люди віком від 21 до 59 років. Вбивцями найчастіше виявляються члени родини або подружжя. Аж 43,8% жертв вбивств і умисних вбивств були пов’язані з підозрюваним. Виявляється, що більшість жертв злочинних діянь, знали злочинця. 21% всіх жертв злочинів в минулому році, були пов’язані з підозрюваним або з членом сім’ї підозрюваного. Ще 21,8% знали злочинця неформально. Це могли бути сусіди, члени тих самих клубів чи знайомі.

На відміну від злочинців, жертви злочину можуть бути зареєстровані в Поліцейській Кримінальній Статистиці декілька разів. У 2017 році зареєстровано 1 008 510 потерпілих, це на 0,9% менше в порівнянні з 2016 роком. Проте, такий спадок стосується лише дорослих потерпілих, у вікових категоріях: діти, молодь і підлітки, кількість трохи збільшилася. Найбільш поширеним кримінальним злочином було заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю (534 266 випадків) та злочини, що порушують особисту свободу (224 801 випадків). Всі вчинки, що підлягають покаранню, у більшості стосуються повнолітніх осіб, лише в категорії сексуальних злочинів, великий відсоток потерпілих (25,1%) стосується молоді. Дорослі найчастіше стають жертвами у віці 30-40 років.Найменшою групою потерпілих є особи після 60 року життя. 60% потерпілих у кожній категорії становлять чоловіки. Єдиним винятком є сексуальне насильство, де близько 93% зареєстрованих жертв злочину – це жінки. У той час, як кількість потерпілих чоловіків зменшилася в порівнянні з минулим роком на 1,57%, то в випадку жінок – дещо зросла.

11,56% від загальної чисельності населення, становлять іноземці. Серед зареєстрованих потерпілих зафіксовано 22,5% осіб які мають інше громадянство. В кваліфікації злочинів проти життя та здоров’я особи, кількість потерпілих іноземних громадян, становить 31,2%. Найбільш потерпілою від злочину групою людей іншої національності є турки (12,8%), сирійці (9,2%), поляки (7%) та афганці (6,4%). Велика кількість потерпілих іноземних громадян пов’язана також з кількістю іноземців, які були винуватцями злочинів (30,4%). „Багато злочинів вчинено біженцями проти біженців в центрах для біженців”, – заявив голова профспілки німецької поліції DpoIG Райнер Вендт, який пояснює, що напади часто викликані релігійними, політичними або етнічними мотивами.
З даних Поліцейської Кримінальної Статистики виникає, що близько 7,4% зареєстрованих жертв злочину – працівники поліції. У порівнянні з минулорічними даними цей показник зріс на 3,6%. 63,8% співробітників правоохоронних органів постраждали внаслідок дій пов’язаних з активним опором працівникам поліції, 28% зазнали тяжкої шкоди здоров’ю. 6% погрожували під час служби. Райнер Вендт заявив, що ці цифри зростають з року на рік і стають щораз більші. Поліцію атакують навіть „без жодних причин. При звичайних перевірках на дорогах, випадках або порушенях нічної тиші ситуація швидко загострюється, викликаючи застосування насильства щодо офіцерів. Поліцейські приймають на себе весь гнів, агресію і розчарування яке накопичилося в суспільстві”, – заявив Райнер Вендт.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze