Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Цифри говорять самі за себе: за місяць до початку прикордонного контролю федеральна поліція затримала 1 893 нелегальних іммігрантів. У листопаді їх було лише 188 – це менше на 90%! Загальна кількість біженців з вересня по січень зменшилася з 2438 до 498.

Однак федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер звернулася до ЄС з проханням продовжити контроль лише до 15 березня. Штюбген, який зараз очолює Конференцію міністрів внутрішніх справ, закликає до продовження цього терміну: „На жаль, на даний момент, я не бачу іншого варіанту „, – сказав він, представникам німецької преси. Є багато ознак того, що „[…] на жаль, нам доведеться звикати до цього протягом двох-трьох років”.

Контроль на німецько-польському кордоні до 2027 року?

За словами Штюбгена, саме стільки часу знадобиться для реалізації реформи щодо надання притулку в ЄС. Вона передбачає узгоджені процедури на зовнішніх кордонах Європи, щоб зупинити потік біженців. У 2023 році до Бранденбургу прибуло 15 000 осіб. Лише 784 із 2300 „осіб, які підлягають депортації”, покинули країну.

„Ми не вирішимо проблему міграції лише депортаціями”, – сказав Штюбген. Федеральний міністр внутрішніх справ Фезер також усвідомлює це. Штюбген: „Я припускаю, що [Фезер – прим. ред.] тепер поширить контроль на Польщу та Чехію на шість місяців.

А потім знову і знову – доки зовнішні кордони ЄС не будуть безпечними.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze