Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Тому на всій території країни діють нові правила.

Суворі карантинні обмеження на Великдень

На Великдень у Німеччині діятиме ще більш жорсткий локдаун, ніж раніше. Для боротьби з пандемією коронавірусом громадське, економічне та приватне життя в Німеччині на час великодніх свят має бути сильно обмеженим. У період з першого по п’яте квітня діятимуть суворі карантинні обмеження. Великий четвер і Велика субота цього року будуть оголошені вихідними днями. Буде діяти режим обмеження контактів. Лише у Велику суботу будуть відкриті продуктові магазини, інші чотири дні супермаркети будуть зачинені. Дозволені приватні зустрічі до 5 осіб з двох домогосподарств, не рахуючи дітей до 14 років. Сімейні пари, у свою чергу, вважаються одним домогосподарством. 

У Великодні дні будуть діяти аналогічні правила, як у вихідні дні. Працювати зможуть лише підприємства за наявності в них спеціального дозволу та АЗС. Масові скупчення людей у громадських місцях у ці п’ять днів повністю заборонені. Гастрономічні заклади (ресторани, кафе, бари й кав’ярні) з літніми майданчиками, які вже деякий час працювали, будуть знову зачинені на святковий період. Уряд Німеччини закликав церкви та релігійні громади проводити святкові богослужіння лише в онлайн-форматі. Відкритими повинні залишатися лише центри тестування та вакцинації. 

Суворі карантинні обмеження в деяких регіонах Німеччини

У регіонах, де кількість заражень за останні сім днів перевищує 100 на 100 тисяч осіб, з наступного дня починають діяти обмеження, які зобов’язували до 7 березня. Часткове послаблення обмежень можливе лише в тому випадку, якщо число заражень за тиждень зменшиться 100 на 100 тисяч мешканців. 

Обов’язок тестування в школах і дитячих садках Кіта

Уряд Німеччини планує розширити тестування учнів і педагогів у школах і дитячих садках Кіта і якмога швидше, щоб робили два тести на тиждень. 

Обов’язок тестування перед поверненням до Німеччини

Для тих, хто перебуває за кордоном і хоче літаком повернутися до Німеччини, повинні будуть виконати й отримати негативний результат тесту на коронавірус перед поверненням в країну.

Відпустка в країні

Уряди федеральних земель Шлезвіг-Гольштейн, Нижньої Саксонії, Мекленбурга-Передньої Померанії, Саксонії-Ангальт і Рейнланд-Пфальц хочуть, щоб жителі країни мали змогу провести відпустку в будинках відпочинку, дачних будиночках, апартаментах, житлових трейлерах, кемперах, якщо вони будуть обладнані в кухню для приготування їжі і санітарну зону з раковиною, туалетом, душем тощо. Наразі згоди не видано.

Обмеження у сфері фізичної культури і спорту

Особи, які займаються аматорськими або масовими видами спорту, мусять озброїтися терпінням. Уряд Німеччини поки що не планує послаблення обмежень у цій категорії.

Добровільні тести на коронавірус на підприємствах

Особи, працевлаштовані на німецьких підприємствах, мають можливість на роботі пройти тест на коронавірус на добровільній основі. В основному це стосується підприємств, які не можуть перевести своїх працівників у режим дистанційної роботи. 

Про подальші зміни уряд Німеччини прийме рішення 12 квітня.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze