Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

„Ми можемо більш оптимістично дивитися в майбутнє, ніж могли б ми це зробити в останні тижні”, – заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.  Більшість обмежень можуть бути зняті вже 20 березня. Тим не менш, буде збережений обов’язок прикривання рота й носа та збереження безпечної дистанції. Німеччина поетапно повертатиметься до нормального життя. 

Етап 1: зустрічі та покупки

Перший етап, який фактично вже почався, – це скасування будь-яких обмежень на особисті контакти для щеплених і тих, хто перехворів на коронавірус. Для невакцинованих обмеження зберігаються до 19 березня: якщо хоч один дорослий учасник приватної вечірки не вакцинований, то в гості можна запрошувати не більше двох осіб з іншого домогосподарства.

На цьому ж етапі скасовується контроль на вході до будь-яких магазинів. Тому кожен житель Німеччини може увійти в будь-який магазин країни. Проте, зберігається обов’язок носити в усіх магазинах захисну маску, бажано FFP 2.

Етап 2: ресторани, готелі, концерти стадіони

Другий етап розпочнеться 4 березня. З цього дня ходити в ресторан зможуть також невакциновані. Будуть також відкриті для всіх бажаючих готелі. Проте, необхідно представити довідку про вакцинацію, одужання або актуальний негативний тест на коронавірус (правило 3g).

Обмеження залишаться для нічних клубів і дискотек: у них до певного часу пускатимуть лише двічі щеплених, причому, ще й з негативним тестом або бустерним щепленням. (правило 2Gplus).

Кількість вболівальників на стадіонах буде збільшена до 2/3 місткості будівлі, але не більше 25 тисяч глядачів. У закритих приміщеннях ліміт становитеме не більше 6 000 осіб, але за умови заповнення не більше 60 відсотків глядацьких місць. Поки що доступ до таких заходів мають лише вакциновані та ті, хто одужав. 

Етап 3: День Свободи

Третій етап розпочнеться 20 березня. Будуть скасовані практично всі обмеження, якщо це дозволятиме ситуація у лікарнях. Це означає, що з цього дня зникнуть правила 2G, 3G та 2Gplus, а також обмеження на зустрічі. Зокрема, буде скасовано обов’язок дистанційної роботи. 

Однак Шольц підкреслив, що обов’язок прикривати ніс і рот у громадському транспорті, замкнутих приміщеннях і школах, буде збережений. У деяких місцях потрібно буде представити довідку про вакцинацію, одужання або негативний тест на коронавірус. Зазначається, що цей проект ще не є остаточним і точні рішення будуть прийняті в найближчі тижні. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze