Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

 

Менше третини (31%) бажають, щоб федеральний уряд продовжив роботу. Ще 12% не мають своєї думки або не надали жодної інформації. Більше половини мешканців Німеччини на тлі провалу правлячої коаліції в складі Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), „Зелених” та Вільної демократичної партії (ВДП) на регіональних виборах у Баварії та Гессені виступають за проведення нових виборів на федеральному рівні та закінчення правління коаліції.

 

Навіть більшість прихильників ВДП (53%) виступають за дострокові вибори – незважаючи на те, що ВДП тоді доведеться турбуватися про повернення до Бундестагу. Рейтинг популярності лібералів нині становить лише 6%. На федеральних виборах 2021 року цей показник становив 11,5%.

 

З усіх партій лише виборці СДПН (67%) та Зелених (75%) хочуть, щоб уряд ФРН продовжив свою діяльність у такому складі.

 

Причини невдоволення правлінням коаліції “Ампел-Коаліція”

 

Найбільше невдоволення громадян викликає міграційна політика уряду Німеччини. Так, 59% опитаних хотіли б змінити курс у цьому напрямку.

 

Не задоволені німці також житловою політикою (52%), політикою в галузі енергетики, пенсійного та соціального забезпечення, на які скаржаться 49% населення.  Не менше 41% громадян хотіли б змінити політичний курс у сфері захисту клімату. Жителі Німеччини також незадоволені апаратом уряду, особливо міністром внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер (СДПН), яка відповідає за міграцію.

 

Жителі Німеччини незадоволені роботою міністра Фезер

 

На відміну від канцлера Олафа Шольца, 58% громадян Німеччини висловилися проти того, щоби Ненсі Фезер залишалася на своїй посаді. Лише 19%, як і Шольц, хочуть, щоб міністр Фезер продовжувала роботу. 

 

Навіть серед власного електорату Фезер більше не має явної підтримки. Лише 40% прихильників соціал-демократів виступають за збереження її міністром внутрішніх справ, стільки ж проти. 

 

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze