Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Німеччина має план знову повернутися до нормального життя. Однак це буде залежати від кількості виявлення нових випадків зараження. Якщо ж показники перевищуватимуть 100 нових випадків захворювання на 100 тисяч жителів протягом 3 днів підряд, то процес зняття обмежень в даному регіоні буде припинений і знову набудуть чинності правила, які діяли до 7 березня.

Щоправда локдаун в Німеччині був продовжений до 28 березня. Утім, він окреслює можливий поетапний план послаблень від 8 березня.

Обмеження, що діють в Німеччині з 8 березня

Перший крок

Можливість приватних зустрічей одного домогосподарства з іншим тепер будуть дозволені, але обмежені максимум п’ятьма людьми. Діти до 14 років не враховуються. Пари вважаються одним домогосподарством. В районах з особливо низькими показниками заражень має бути можливе подальше послаблення локдауну. У місцевостях, де тижневий показник кількості захворюваності менше 35 на 100 тисяч, можуть відбуватися зустрічі до10 людей з 3 домогосподарств. Знову ж таки, діти до 14 років не враховуються.

Другий крок

По всій країні відкриються книжкові і квіткові магазини, садові центри, за умови дотримання санітарного режиму і обмеження кількості клієнтів. Відкритими також будуть сервісні центри та автошколи. Що стосується сервісних центрів то, швидше за все, їх послугами можна буде скористатися за умов наявності негативного результату тесту на коронавірус.

Третій крок

Федеральні землі, де показник захворюваності протягом тижня не більше 50 на 100 тисяч осіб, можуть знову відкрити роздрібну торгівлю. Кількість клієнтів, що одночасно можуть перебувати у магазинах, буде відповідати розміру приміщень. Деякі послаблення можуть бути введені вже при зменшенню поширення інфекції не більше 100 на 100 тисяч.

Федеральні землі де кількість інфікованих на 100 тисяч мешканців не перевищує 50 осіб, можуть знову відкрити музеї, галереї, зоопарки, ботанічні сади і меморіальні зони. Відвідувачі повинні будуть заповнити формуляр з персональними та контактними даними. У цьому випадку також дозволено займатися безконтактними видами спорту в групах до 10 осіб на відкритому повітрі.

Четвертий крок

Четвертий крок може наступити, якщо кількість нових інфікованих не перевищуватиме 50 на 100 тисяч. Буде дозволено відкрити кінотеатри, театри, концертні зали, оперні театри і ресторани. Люди зможуть займатися безконтактними видами спорту в закритих приміщеннях і контактними видами спорту на відкритому повітрі. Гастрономічні заклади ( ресторани, кафе, бари і кав’ярні) з літніми майданчиками можуть функціонувати при попередньому бронюванні столика та заповненні відповідного формуляру з персональними та контактними даними. Якщо за столиками сидять особи з різних домогосподарств їм потрібно мати негативний тест на коронавірус. Той самий принцип також стосуватиметься культури і спорту.

П’ятий крок

П’ятий крок передбачає дозвіл на проведення спортивних заходів та розваг в групах до 50 осіб на відкритому повітрі і заняття контактними видами спорту в приміщенні, якщо рівень захворюваності залишається нижче 50 на 100 тисяч населення протягом 14 днів після вступу в силу нових змін третього етапу. Якщо цей показник піднімається вище 50,  будуть зобов’язувати наступні правила: в регіонах, де кількість нових випадків захворювань не перевищує 100 нових заражень, роздрібна торгівля може працювати з обмеженою кількістю клієнтів, заборонено буде займатися безконтактними видами спорту в закритих приміщеннях і контактними видами спорту на відкритому повітрі, хіба що учасники пред’являть негативний результат тесту на коронавірус.

Рекомендації щодо віддаленої роботи були продовжені до 30 квітня.

За словами канцлера Німеччини, з 8 березня кожен житель країни отримає можливість один раз в тиждень безкоштовно здати експрес – тест на коронавірус.

Про подальші зміни уряд прийме рішення 22 березня.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze