Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Представник Міністерства внутрішніх справ Німеччини повідомив у вівторок, що влада з 14 лютого заборонила більшість поїздок а також майже повністю закрила кордон з Чехією, Тіролем та Словаччиною. Термін дії обмежень буде діяти як мінімум до 3 березня. Ці країни і регіон були визнані зоною високого ризику зараження небезпечною мутацією коронавірусу.

На даний час австрійсько-німецький і чесько-німецький кордон можуть перетинати лише громадяни Німеччини, іноземці які мають дозвіл на проживання в ФРН та прописку в країні. Виняток зробили для водіїв вантажівок, працівників транспорту та охорони здоров’я. Однак всі вони повинні представити негативний результат тесту на коронавірус, який був зроблений не пізніше, ніж за 48 год до поїздки.

ЄС критикує дії Німеччини

Німецька поліція проводить перевірки на прикордонних ділянках в різних місцях і в різний час, але головним чином зосереджується на міжрегіональних сполученнях. Це має забезпечити комплексний контроль прикордонного руху.

Однак, на думку Європейської комісії, запроваджені країною правила перетину кордону є надмірними. Міхаель Клаус заявив, що на думку Європейського Союзу, Німеччина може захистити жителів країни за допомогою менш жорстких обмежень.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze