Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Пільги на газ та централізоване опалення в грудні

В останні тижні в Бундестазі активно обговорювалися полегшення для споживачів газу. У рамках обмеження цін на газ уряд Німеччини прийняв рішення про те, що в грудні витрати приватними споживачами та малими підприємствами, які користуються газом або центральним опаленням, одночасно покриватимуться державою, зважаючи на суму, яку вони заплатили у вересні.

Якщо у домовласника укладено пряму угоду з енергетичною компанією, він має зарахувати цю суму в рахунок оплати своїх орендарів — це означає, що ви повинні набратися терпіння. Він не отримає державну допомогу в грудні, лише кредит на рахунок своїх наступних витрат.

Виплати Energiepauschale пенсіонерам у грудні

У рамках допомоги уряд вирішив запровадити кілька різних енергетичних надбавок, перша з яких має бути реалізована наприкінці останнього місяця цього року.

У Німеччині приблизно 20 мільйонів людей отримують встановлену законом пенсію за віком, пенсію у зв’язку з хворобою, пенсію сиротам чи вдовам або пенсію для службовців та військових. До 15 грудня 2022 року всі німецькі пенсіонери отримають одноразову виплату у розмірі 300 євро, щоб впоратися зі стрімким зростанням цін на електроенергію. Для цього не потрібно подавати заявку, оскільки гроші будуть перераховані автоматично. Обов’язковою умовою отримання цієї допомоги є проживання в Німеччині. Однак ця виплата оподатковуватиметься залежно від доходів.

Жителі Німеччини 8 грудня отримають SMS з попередженням

8 грудня об 11 годині в Німеччині буде шумно, і все це завдяки телефонам. З усіх смартфонів пролунає гучний звуковий сигнал. Також з’явиться попереджувальний SMS. Усе це відбудеться в рамках навчань через систему Cell Broadcast на випадок стихійних лих та катастрофічних подій.

Новий розклад і ціни на поїзди Deutsche Bahn

Хто планує найближчим часом подорожувати поїздом, можуть ознайомитися з новим розкладом поїздів Deutsche Bahn, який офіційно з’явиться 11 грудня.

Завдяки новому швидкісному маршруту між Вендлінгеном та Ульмом у розкладі буде не тільки більше поїздів, але і сполучення між Кельном та Мюнхеном буде приблизно на 15 хвилин швидшим. Крім того, на маршруті між Мюнхеном, Кельном і Дортмундом курсуватиме новий ICE 3neo. Полегшення для пасажирів поїздів DB також гарантує збільшення кількості місць на 60% на маршруті Мюнхен – аеропорт Франкфурта, через Ульм, Штутгарт і на маршруті Бремен – Кельн, через Оснабрюк і Мюнстер.

Можлива зміна обов’язку вакцинації для медичного персоналу

З березня 2022 року відповідно до пункту 20а закону (Infektionsschutzgesetz) про обов’язкову вакцинацію на робочому місці для тих, хто працює в лікарнях, медичних центрах охорони здоров’я та медичних службах, медичний персонал повинен надати документ, що підтверджує повну вакцинацію проти коронавірусу. В іншому випадку він може отримати грошовий штраф або звільнення з роботи.

Цей обов’язок автоматично припиняється наприкінці року, якщо міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах не вирішить інакше. Наразі Лаутербах не оголосив про продовження зобов’язання щодо вакцинації, тому, ймовірно, його термін закінчується. Причиною припинення цього обов’язку може бути порівняно легкий перебіг нинішніх варіантів коронавірусу.

Крайній термін надсилання різдвяної пошти, щоб різдвяна пошта була доставлена ​​вчасно?

Німецька пошта (Deutsche Post) та DHL опублікували остаточні дати, коли святкова пошта надійде вчасно. Усім, хто надсилає листи друзям та родичам у межах Німеччини, слід звернути увагу на деякі важливі дати. Листи мають бути надіслані до 22 грудня, щоб вони дійшли до адресата в Німеччині до Різдва. У межах Європи Різдвяна пошта повинна бути відправлена не пізніше 14 грудня, а для листів за межами Європи-не пізніше 7 грудня. Посилки в межах Німеччини потрібно відправляти 20 грудня, посилки в межах Старого континенту – 12 грудня, а посилки за межі Європи – до 29 листопада, щоб вони дійшли до одержувача ще до Різдва.

Професійна епіляція та косметичні процедури тільки з ліцензією

Жалієте про те, що зробили велике татуювання, або вже готуєтеся до екзотичного пляжного відпочинку наступного року? З 31 грудня, згідно з постановою Федерального відомства з радіаційного захисту (Bundesamt für Strahlenschutz), у Німеччині всі, хто видаляє татуювання чи хоче видалити лазером або IPL волосся на інтимних місцях, матимуть право робити це, лише у косметологів чи лікарів, які пройшли відповідну підготовку та мають відповідний сертифікат. Ця зміна також включає всі процедури світлом, ультразвуком і радіочастотами.

«Постанова про захист від шкідливого впливу іонізуючого випромінювання на людину” (Verordnung Zum Schutz vor schädlichen Wirkungen Nichtionisierender Strahlung bei der Anwendung am Menschen) також регулює обов’язок перевіряти обладнання перед першим використанням, а також документацію та повідомлення.

Фейерверки знову дозволені

Наприкінці цього року заборону на феєрверки буде скасовано майже у всій Німеччині. Після фактично повної заборони продажу та запуску петард упродовж останніх двох років, цього року можна зробити це знову.

Можливо, що окремі міста можуть запровадити певні зони, де заборона збережеться. З цієї причини рекомендується перевірити інформацію про заборонені зони на території відповідних міст та муніципалітетів. Очікується, що грудневі зміни стосуватимуться, насамперед, продажу петард та ракет, які вже будуть дозволені в цьому році.

Кінцевий термін подання добровільної податкової декларації 2022

Існує чотирирічний термін подання добровільної податкової декларації (freiwillige Steuererklärung). До 31 грудня 2022 року можна подати добровільну податкову декларацію за 2018 рік.  Податкова служба приймає декларації, подані поштою або онлайн через портал «Ельстер». Декларацію, подану із запізненням — не буде прийнято.

Блокування дорогих преміальних номерів (Sonderrufnummer)

У минулому були такі випадки, коли шахраї анонімно дзвонили на випадковий номер і відразу відключалися. Багато споживачів передзвонювали на номер, що призвело до великих витрат. Тому що за телефонними номерами були приховані преміальні номери (Sonderrufnummer), через які за кожен телефонний дзвінок могли стягуватися додаткові витрати.

У грудні має набути чинності новий Закон про захист телефонних зв’язків (Telefonschutzgesetz). Завдяки цьому споживачі мають бути захищені від високих тарифів, спричинених преміальними номерами 0900 і 0137, які можуть поглинати до 2 євро за кожний дзвінок.

Що зміниться наступного року?

Спадкоємці майна повинні очікувати набагато більших податків на спадщину та подарунки. Очікується, що вони становитимуть від 30% до 40%.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze