Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Федеральний уряд планує винагородити медичних працівників за їхні зусилля по догляду за групами ризику під час пандемії. Йдеться про співробітників геріатричних будинків та медсестр реанімацій. Медсестри, які доглядали літніх людей та інфікованих, отримають бонус до 550 євро.

Бонус по догляду – це заохочення для медпрацівників, які зазнали додаткового навантаження і стрес під час пандемії. Премія буде виплачуватися медсестрам, які відзначилися під час пандемії та допомагали в лікуванні інфікованих, які, доглядаючи за хворими коронавірусом, були особливо схильні до ризику зараження. 

На бонуси медсестрам буде виділено один мільярд євро. Половина цієї суми поділять між персоналом у клініках та персоналом закладів опіки. 

Бонус буде виплачений з 30 червня по 31 грудня 2022 року. Його обіцяють медсестрам, які не менше трьох місяців доглядали людей похилого віку з 1 листопада 2020 по 30 червня 2022 року і продовжують працювати 30 червня 2022. 

Виплачуватимуть бонуси залежно від виконаної роботи. Тобто, не всі співробітники отримають однакові доплати. Найвищі бонуси у розмірі 550 євро обіцяють медсестрам, які безпосередньо здійснюють догляд за літніми та хворими людьми. До 370 євро можуть очікувати працівники будинків пристарілих, які наглядають за літніми людьми не менше 25% свого робочого часу. У цю категорію входять адміністративні працівники, прибиральники, охоронці, садівники, працівники кухні або логістики геріатричних пансіонатів. 

Співробітники, які стажуються в будинках для людей похилого віку, отримають бонуси в розмірі до 330 євро. Іншим працівникам будинків престарілих належить до 190 євро премії. По 60 євро обіцяють добровільним помічникам.

500 млн євро на клініки 

500 мільйонів євро призначено для медсестер клінік, де лікували понад 10 випадків захворювання на коронавірус у 2021 році. Це стосується 837 установ, які  будуть визначати розмір виплачуваного бонусу. В першу чергу, він виплачується медсестрам, які доглядали за хворими. Персонал, який працює у відділеннях інтенсивної терапії, повинен отримувати більше, ніж інші.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze