Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Досі німецькі федеральні землі приймали власні рішення щодо введення карантинних обмежень. Після зміни закону, в майбутньому уряд Німеччини зможе вводити єдині для всієї Німеччини обмеження.  

Що передбачають зміни?

Влада змінила закон, який дозволить у майбутньому застосувати загальнонаціональний механізм екстреного гальмування у разі небезпечної епідеміологічної ситуації для боротьби з коронавірусом.

Якщо кількість нових випадків коронавірусних інфекцій у певному населеному пункті або регіоні за останні 7 днів перевищить 100 на 100 тисяч, вже наступного дня повинні зобов’язувати додаткові обмеження.

Відколи діятимуть нові зміни?

Швидше за все, закон набуде чинності в суботу й буде діяти доти, поки епідемічна ситуація матиме загальнодержавний характер, але не довше, ніж до 30 червня 2021 року.

Які обмеження можуть застосовуватися?

Якщо показник нових випадків інфікування за останні 7 днів перевищує 100 на 100 тисяч, крім чинних обмежень, застосовуватимуться наступні правила:

Незалежно від кількості заражень, роботодавці повинні пропонувати офісним працівникам роботу в режимі домашнього офісу. Працівники в свою чергу повинні прийняти цю пропозицію, якщо немає підстав для відмови. Хто не може працювати дистанційно, тому компанія повинна запропонувати провести раз на тиждень тест на коронавірус. Крім того, працівникам, які безпосередньо контактуються із клієнтами роботодавці зобов’язані двічі на тиждень пропонувати тести на коронавірус.

Що означає Ausgangsbeschränkung?

Ausgangsbeschränkung, тобто обмеження, що передбачає  заборону виходу на вулицю з 22.00 до 05.00 у певному населеному пункті або регіоні, якщо показник приросту захворюваності на коронавірус перевищить 100 випадків на 100 тисяч населення за останні 7 днів. Протягом цього часу мешканцям заборонено залишати свої домівки, якщо в них немає вагомої причини. Виходити з дому можна тільки в надзвичайних ситуаціях, наприклад, доїзд до місця роботи, медична допомога, прогулянка з собакою або догляд за дітьми чи особами, що потребують опіки, або з інших важливих причин.

До опівночі можна здійснювати прогулянки та пробіжки, але лише наодинці. Те саме стосується їзди на велосипеді або катання на роликових ковзанах.

У яких регіонах можна застосувати екстрене гальмування ?

На даний час у всіх федеральних землях, крім Шлезвіг-Гольштейна, кількість заражень на 100 тисяч населення за останні 7 днів перевищує 100 випадків. Проте, посилення обмежувальних заходів буде застосовуватися не у всіх федеральних землях, а в районах, де кількість коронавірусних заражень занадто висока.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze