Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах та міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн розробили план дій, щодо запобігання та боротьби з коронавірусом. Ухвалений план буде прийнятий Бундестагом 8 вересня, а потім повинен бути затверджений Федеральною Радою Німеччини.

Метою запровадження законів про коронавірус є мінімізація впливу інфекції на німецьке суспільство. Нові правила передбачають обов’язкову вимогу носіння масок FFP2 у літаках та громадському транспорті далекого прямування. Від цього обов’язку звільняються діти до шести років, а також ті, хто не може носити маску за медичними показаннями. Діти від 6 до 14 років та педагогічний персонал можуть замінити маски FFP2 на медичні маски. У лікарнях та установах по догляду за літніми людьми, окрім маски, перед прийомом до лікаря потрібно пройти тест на коронавірус. 

Згідно з новим проектом закону про захист від інфекцій, з жовтня федеральні землі, залежно від пандемічної ситуації, матимуть право запровадити суворіші обмеження. Наприклад, зробити маски обов’язковими у місцевому громадському транспорті та в загальнодоступних закритих приміщеннях.

У федеральних землях із високим рівнем захворюваності, можуть зобов’язати носити маски на заходах не лише в приміщенні, а й на відкритому повітрі, а кількість людей на заходах у приміщенні буде обмежена.

Закриття шкіл у Німеччині цієї осені не буде. Діти мають право на шкільну освіту та на максимально безтурботний навчальний день. Проте, для дітей, починаючи з 5 класу можуть запровадити обов’язкове носіння маски.

Крім того, план передбачає щомісячні виплати будинкам престарілих у розмірі 1000 євро. Завдяки цим коштам будинки престарілих мають призначити людей, які відповідатимуть за вакцинацію, гігієну та медичну допомогу інфікованим пацієнта.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze