Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Компенсація батькам за закриття шкіл та дитячих садків

Батьки дітей до 12 років, які у зв’язку із закриттям шкіл і дитячих садків в Німеччині повинні були залишитися вдома, зазнавши через це фінансові втрати, можуть претендувати на компенсацію від держави. Допомога має бути еквівалентна 67% від валової заробітної плати, але не більше 2 016 Євро на місяць. Право на компенсацію мають тільки ті батьки, яким не вдалося знайти опікунів для дітей.

Але, важливо пам’ятати, якщо Ваша родина вже отримує допомогу від Німеччини у вигляді Kurzarbeitergeld (KUG) – то на додаткову грошову допомогу можна не розраховувати. 

Допомога через Kinderzuschlag

Сім’ї з низьким доходом отримують в Німеччині до 185 Євро/місяць на дитину в рамках так званого Kinderzuschlag. Проте, не слід його плутати із Kindergeld, який можуть  бажати усі батьки. Kinderzuschlag-це просто надбавка, яка залежить від суми доходу.

До сьогоднішньої ситуації у Світі, при виплаті будь-якої допомоги на дитину враховувались доходи батьків за останні півроку. Відтепер, під увагу буде взятий лише останній місяць. Таким чином, батьки, які раптово будуть позбавлені заробітної плати, зможуть звернутися за допомогою.

Люди, що рано вийшли на пенсію зможуть підзаробити

У зв’язку з останніми подіями, в країнах може забракнути медичних працівників, поліцейських, військових та спеціалістів у догляді за хворими людьми. Таким чином, німецький уряд пропонує гарні гроші, за допомогу «колишніх» спеціалістів.

Допомога по безробіттю

Уряд ставить перед собою мету уникнути ситуації, коли безробітній опиниться на межі економічного страждання від наслідків економіки. Більш того, в рамках допомоги по безробіттю в Німеччині тимчасово відмовилися від контролю за станом майна і сумою орендної плати, яку платять люди на Hartz IV.

Допомога для соціальних установ

Також, уряд оголосив про економічну підтримку соціальних установ які, наприклад, допомагають інвалідам, літнім людям, вагітним жінкам.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze