Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ідея проста. Патрулі, що складаються частково з німецьких поліцейських, а частково з польських, можуть діяти ефективно та втручатися по обидві сторони кордону. Однак, це лише вершина айсберга з багатьма проблемами. За словами Хольгер Велкіш на сторінках rbb24.de це і вивчення мови та спілкування між офіцерами.

Співробітник поліції, який брав участь у проекті, звернув увагу на небезпечні ситуації, які вимагають швидких реакцій, а отже, чітких команд. У зв’язку з цим, були організовані 24 тижневі курси вивчення мови, а також спеціальні міжкультурні семінари, доповнені вивченням законів, що діють по обидва боки кордону.

З січня 2020 року офіцери розпочали спільне патрулювання на кордоні. Як повідомляє rbb24.de іноді їхня робота обмежувалася наданням інформації, наприклад, про діючі пандемічні обмеження або ціни на пальне по той бік кордону. Проте співпраця принесла свої плоди при здійсненні контролю за виконанням законів. Польсько-німецький патруль спіймав злодія, який намагався втекти до Польщі. У звичайних умовах спіймати порушника закону було б неможливо, оскільки машина німецької поліції мала б зупинитися на прикордонному мосту.

Співпрацю німецько-польських прикордонних патрулів цінують і мешканці. „З початкового скептицизму народилася близькість”, – заявив, мер Губена Фред Махро. З цієї причини мер Губен бачить необхідність у продовженні реалізації проекту. У тому ж дусі висловився й начальник Бранденбурзької поліції. Олівер Степієн пояснив, що співпраця триватиме в рамках звичайної поліцейської структури.

Три роки – стільки тривав європейський проект, який офіційно завершився минулого понеділка. Цього також було достатньо, щоб завоювати симпатію та повагу місцевих жителів, використати накопичений досвід та продовжувати його в рамках звичайної поліцейської роботи. Тому не дивно, що Степієн оцінює проект, як успішний і сподівається, що інші прикордонні міста також вирішать співпрацювати подібним чином. Губін і Губен показали, що це працює.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze