Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Метою перевірки готовності систем оповіщення населення є тестування нової системи стільникового зв’язку (Cell-Broadcast CB). Спеціальний режим роботи дозволяє відправляти sms-повідомлення не тільки на смартфони, але й на телефони старого зразка.

Буде голосно

Федеральне управління цивільної оборони та допомоги хоче підготуватися до можливих стихійних лих. 8 грудня 2022 року по всій Німеччині розпочнеться тестування попереджувальних пристроїв нової системи. Зазвучать сирени. Переживати не варто, це просто перевірка підготовки до надзвичайних ситуацій.

Повідомлення CB будуть надсилатися на всі мобільні телефони в країні. Воно схоже на sms: з’являється у вигляді спливаючого вікна на дисплеї та починає звучати пронизливий сигнал тривоги. Навіть якщо мобільний телефон переведений у беззвучний режим, звук отримання повідомлення почує кожен. Завдяки цьому всі люди будуть сповіщені. Населення може бути поінформоване, навіть під час перезавантаження пристрою.

Чи у всіх працюватиме система оповіщення CB?

Сигнал тривоги спрацьовує, коли телефон увімкнено та підключено до мобільної мережі. У ситуації, коли телефон розряджений, у режимі польоту, без SIM-карти або e-SIM-карти, система попередження не спрацює і повідомлення не буде доставлене.

Етап тестування „системи раннього оповіщення” призначений для перевірки спрацювання екстрених повідомлень системи CB, щоб у момент реальної загрози можна було своєчасно попередити громадян. Це також підготує власників телефонів до отримання подібних повідомлень у майбутньому.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze