Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Законопроект німецького міністра економіки Пітера Альтмайєра полягає на повній ліквідації паперової форми лікарняних листків та заміну їх на електронну версію L4. Ще сьогодні хвора людина отримує від лікаря жовтий папір із звільненням. Далі лікар повинен надіслати документ до роботодавця та каси медичного страхування та помістити паперову копію у досьє пацієнта. Рішенням до таких змін, є прагнення зменшення бюрократії.

Проект із впровадження електронного L4 вже реалізований у фонді медичного страхування Techniker Krankenkasse. Надалі ця форма застосовуватиметься до всіх осіб, які перебувають у статусі медичного страхування. Міністр охорони здоров’я Єнс Спан вже ініціював проект, завдяки якому з 2021 року лікарняний лікарі надсилатимуть до фондів медичного страхування лише в електронному вигляді.

Така зміна означає, що працівникові більше не потрібно приносити роботодавцю жовтий папір, оскільки він буде надісланий в електронному вигляді. Однак це не змінює того факту, що хворий повинен якомога швидше повідомити свого керівника про неможливість роботи. Більше того, введення ці цікаві ще з точки зору приховування особистих донних, це конфіденційна інформація, до якої мають доступ лише лікар та хвора людина.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze