Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Осінь не за горами, а це означає, що боротьба з пандемією знову загострюється. У зв’язку з цим все більше і більше федеральних земель запроваджують правило 2G. Після Гамбурга таке рішення прийняв також Берлін, Нижня Саксонія, Баден-Вюртемберг, Гессен і Саксонія. Таким чином, вакциновані і вилікувані жителі Берліна можуть сподіватися на більше послаблення обмежень. Крім того, сенат хоче запровадити альтернативну модель 2G. Що це означає? При відвідуванні ресторанів, готелів та проведенні урочистих заходів, менеджери зможуть самі вирішуватимуть, чи будуть вони допускати в закриті приміщення лише вакцинованих і тих, хто одужав (2G geimpft i genesen), чи також особи, які пред’явили негативний результат тесту (3G протестований, вакцинований, вилікуваний – geimpft, genesen, getestet). У разі використання правила 2G обов’язок дотримуватися дистанції або носити маску буде скасовано.

Нижня Саксонія

Нижня Саксонія має на меті розширити принцип 2G на більше галузей промисловості. Тому, як в гастрономії, так і у сфері фізичної культури та спорту можуть за власним бажанням пускати тільки вакцинованих , та тих, що одужали. Тоді особи з негативним результатом тесту повинні були б залишитися назовні.

В обмін на це було б скасовано обов’язок носити маску та дотримуватися дистанції. Однак про ці зміни має вирішувати місцева влада. Тим не менш, клуби і дискотеки в Нижній Саксонії вже зараз працюють на підставі правил 2G.

Розширення правила 2G було б кроком до нормального суспільного життя. Вакциновані особи матимуть право вільно вести колишній спосіб життя. Навпаки, дорослим, які вирішили не вакцинуватися, доведеться жити з наслідками свого рішення. Якщо пандемічна ситуація значно загостриться, то невакцинованих чекає важка осінь і зима, а вакцинованим нема чого боятися, оскільки на цю групу обмеження не вплинуть.

Баден-Вюртемберг

У цій федеральній землі 16 вересня набув чинності триступеневий план, пов’язаний з обмеженнями. Вплив на посилення діючих правил матиме кількість госпіталізацій у відділення інтенсивної терапії або кількість зайнятих ліжок пацієнтами, інфікованими коронавірусом протягом 7 днів. 

Новинкою, однак, є третій ступінь, який передбачає, що в публічних заходах можуть брати участь лише вакциновані особи і ті, хто одужав. Для невакцинованих осіб вже недостатньо негативного результату тесту. Цей ступінь набуде чинності, якщо у відділенні інтенсивної терапії протягом 7 днів потрапить 12 інфікованих або загальна кількість зайнятих ліжок становить 390. Приватні святкування у цьому випадку, будуть обмежені двома домогосподарствами.

Гессен і Бранденбург

З 16 вересня правило 2G також діє в Гессені. Бранденбург також планує впровадити цю модель, проте конкретний термін поки ще не оголошено.

Рейнланд-Пфальц

Уряд Рейнланд-Пфальц також прийняв рішення про введення правила 2G. Таким чином, якщо рівень захворюваності почне зростати, відсоток людей, які можуть відвідувати культурні заходи або харчуватися в ресторанах, буде поступово зменшуватись. Для вакцинованих і тих, хто одужав нічого не зміниться.

Саксонія і Саксонія-Анхальт

Саксонія також хоче представити систему 2G, як додаткову модель. Відповідно, тільки вакциновані і ті особи, що одужали матимуть право відвідувати ресторани, культурні, спортивні, розважальні заходи до 5000 осіб, якщо організатор сам про це вирішить. Натомість обов’язок носити маски та зберігати дистанцію буде скасовано. Поки незрозуміло, чи потрібно дітям до 12 років та тим, хто не може бути щепленим, пред’явити негативний результат тесту, щоб потрапити до низки громадських заходів та установ.

Саксонія-Анхальт також вибрала ці правила. Водночас уряд зазначив, що організатори та підприємства можуть застосовувати або не застосовувати принцип 2G. При застосуванні правила 2G, слід повідомити управління охорони здоров’я та подати цей факт до публічної інформації. Також, можливо, використовувати модель 2G по черзі кожні кілька годин або щодня з моделлю 3G.

Гамбург

Гамбург був першою федеральною землею, яка вже наприкінці серпня прийняла правило 2G. Це рішення викликало багато критики. Існує страх обмеження прав невакцинованих осіб.

Локдаун

Федеральний уряд наразі не планує ключових змін щодо введення карантинних обмежень. У зв’язку з цим уряд хоче створити додаткові правила про особливий санітарний режим для ярмарків і виставок. Організаторам доведеться працювати протягом тривалого періоду планування та підготовки. Крім того, як і раніше будуть діяти обмеження щодо їхньої господарської діяльності.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze