Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кількість осіб, які відмовляються від військової служби в Німеччині цього року значно зросла, але залишається низькою для країни. Про це йдеться у відповіді міністерства оборони Німеччини на запит Комітету з питань оборони Бундестагу.

Здебільшого резервісти звільняються з військової служби

Кількість відмов у проходженні військової служби зросла з 209 за минулий 2021 рік до 810 за перші вісім місяців 2022 року. Проте, за даними Міноборони, порівняно з минулим роком кількість відмов від служби діючих солдатів зменшилася зі 176 до 136. Натомість серед резервістів та тих, хто має кваліфікацію резервіста, але не проходив військову службу, кількість відмов від військової служби значно зросла. Серед резервістів ця кількість зросла з 10 до 190 осіб на рік, а серед т.зв. відмовників (Ungediente), ця кількість зросла з 23 у 2021 році до 484 за перші вісім місяців 2022 року.

Усі особи, офіційно визнані такими, що відмовляються від військової служби, можуть посилатися на свій статус у разі відновлення обов’язкової військової служби в Німеччині, а також у ситуаціях напруженості чи необхідності захищати державу.

Причини такого повороту подій у Міноборони не назвали. За словами одного з політиків безпеки Севіма Дагделен, причину слід шукати в побоюваннях ескалації війни в Україні, а також у військовій політиці уряду.

Джерело: Spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze