Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кінцевий термін подання податкової декларації за 2019 рік для підприємств та фізичних осіб, які здійснюють одноосібну господарську діяльність, закінчується 31 липня. У свою чергу, звичайні платники податків, які самостійно заповнюють податкову декларацію, повинні подати документи на Steuererklärung за 2020 рік до 31 липня.

Хто повинен подати податкову декларацію в Німеччині?

Законодавчий орган передбачає, що в деяких ситуаціях, незважаючи на збір податків разом із зарплатою протягом року, платники податків платять занадто мало або занадто багато. З цієї причини люди, які працюють у Німеччині, повинні подавати податкову декларацію, якщо вони працюють одночасно з кількома роботодавцями. Те ж саме відноситься і до осіб, які мали неоподатковуваний дохід понад 410 Євро.

Подружні пари повинні подати податкову декларацію, якщо вони розраховуються разом, в результаті чого вони мають податковий клас V або VI, або вибрали факторний розгляд (нім.Faktorverfahren). Те ж саме стосується людей, які отримувати допомогу замість зарплати (нім . Lohnerersatzleistung) вище 410 Євро.

Термін подачі

Податкова декларація повинна бути подана до 31 липня наступного року. Steuererklärung за 2020 рік потрібно подати у відомство до кінця липня 2021 року. Хто пропустить цей термін, повинен звернутися до податкового консультанта. Тоді термін подачі документів автоматично буде продовжений до 28 або 29 лютого наступного року.

Причиною більш пізнього терміну є великий обсяг роботи податкових консультантів.

Запит на продовження терміну

Якщо люди, зобов’язані подати Steuererklärung, пропускають цей термін, їм загрожують відсотки за запізнення. Якщо клієнт знає, що навряд-чи вкладеться у відведений час, слід якомога швидше продовжити термін подачі податкової заяви. Відсутність інформації від Finanzamt означає прийняття заявки. Для продовження часу подачі документів, необхідно дати вагомі причини, до них відносяться, наприклад, переїзд, відрядження, хвороба або відсутність відповідних документів. Якщо відомство прийме заявку, у платника податків, як правило, є час подати Steuererklärung до кінця року.

Штрафи

Чим пізніше буде подано податкову заяву, тим вище буде штраф за прострочення. З 15-го місяця після закінчення фінансового року Finanzamt може стягувати за кожен розпочатий місяць 0,25% встановленої надбавки до податку (нім.Steuernachzahlung), проте не менше 25 Євро на місяць.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze