Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Заміна посвідчення водія

Термін дії більшості «прав» водіїв закінчиться в 2022 році. Особи , що народилися між 1953 і 1958 роками, мають рожевий або сірий документ, повинні обміняти його до 19 січня на нову, захищену від підробки версію. Вартість такої заміни становить 25 Євро, а нові водійські посвідчення  будуть дійсні 15 років. Хто не обміняє документ, той при зупинці поліцейського може отримати штраф у розмірі 10 Євро. 

Система допомоги

Нові моделі легкових автомобілів повинні будуть мати з 6 липня додаткові системи допомоги. Це включає в себе Intelligent Speed Assistance (Інтелектуальна адаптація швидкості), яка буде попереджати водіїв про перевищення дозволеної швидкості, Brake Assist System та Emergency Lane Keeping.

Для нових автомобілів понад 3,5 тонн обов’язковим з 2022 року стане також помічник на поворотах.

Підвищення цін на пальне

З нового року, ціна на бензин/літр зросла на 8,4 центи. На дизель – на 9,5 цента дорожче. Причина таких змін, підвищення плати за викиди вугілля до 30 Євро/тонну.

Дві маски в автомобільній аптечці

На разі, уряд Німеччини тільки планує ввести вищезазначене зобов’язання .

Гібрид plug-in

Ті, хто в цьому році придбають автомобіль класу пагін-гібрид отримають підтримку від держави тільки в тому випадку, якщо модель має мінімальний діапазон руху 60 км. З 2023 року ця цифра, швидше за все, складе вже 80 км.

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze