Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Працевлаштовані особи, які на прохання керівництва мають поїхати за відповіднім маршрутом, наприклад, до клієнта, постачальника або на конференцію мають отримувати певну компенсацію. Про що саме мова? Особа, яка проведе у виїзді більше 8 годин – з 1 січня 2020 року отримає 14 Євро (до сьогодні було 12 Євро). За цілодобову поїздку сума становить 28 Євро (а було – 24 Євро). 

Законодавці дійшли висновку, що працівники у відряджені не в змозі прогодувати себе на ту суму, яку б вони витратили будучи вдома. Зазвичай, в інших країнах ціни на продукти харчування та інші загальнолюдські витрати вищі, внаслідок чого, роботодавець зобов’язаний компенсувати цю різницю у витратах.  

Слід пам’ятати, що у випадку, коли роботодавець забезпечує працівника їжею (наприклад, сніданок врахований у рахунок за готель), то сума виплати за відрядження буде нижчою. 

Приклад: Співробітник компанії повинен поїхати у відрядження з Бремена до Мюнстерна на  ярмарку.  Виїжджає він у вівторок о 17.00, а повертається у п’ятницю о 15 годині.  Проживання оплачується роботодавцем і включає сніданок. Решту їжі працівники повинні оплатити самостійно. Однак налічується відрахування від шефа. Це 14 Євро за вівторок,  22,40 – за середу та четвер; та 8,40 Євро за п’ятницю. Суми з середи по п’ятницю були зменшені на 20% , оскільки працівник був забезпечений одним прийомом їжі.

Крім грошової компенсації під час відпустки, особи які працюють водіями вантажівок, отримують спеціальну надбавку, якщо сплять у машині. Витрати, які виникають під час ночівлі у службовому транспортному засобі, відшкодовуються у вигляді 8 Євро в день. Таким чином, компенсуються витрати на користування санітарними приміщеннями в закладах Raststätte. Вартість їжі завжди обчислюється протягом денної поїздки, тобто 28 Євро.

Подібне покриття витрат не поширюється на класичні відрядження. Про це повинен пам’ятати кожен працівник без постійного робочого місця. 

Кожна особа, що маєте виїхати закордон у відрядження, повинна пам’ятати, що відрядження не є її приватною відпусткою. Якщо, під час виїзду, Ви вирішили відвідати музей або театр, то звичайно немає на що очікувати від роботодавця. 

Слід також пам’ятати, що працівники у відрядження мають право на відшкодування витрат на пальне, проживання або додаткові витрати на проїзд.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze