Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Персональний дефіцит у галузі догляду за особами похилого віку  в Німеччині зростає. Федеральна служба зайнятості підтвердила, що у грудні 2018 року  40 тисяч посад  залишаються вакантними. У секторі послуг по догляду за особами похилого віку  не вистачало 23.862 осіб, у той час як у відділі по догляду за хворими залишалося 15.707 вакантних місць. Порівняно з 2017 роком ця цифра зросла на 562 вакантних місця у сфері догляду за особами похилого віку та на 1.007 вакантних місць у сфері догляду за хворими та немічними особами.

Незважаючи на те, що число працевлаштованих  в сфері догляду за особами похилого віку зростає, проблеми, пов’язані з нестачею персоналу стають все серйознішими.  В середньому аж 183 дні займає роботодавцям в Німеччині знайти працівника на вакантну посаду. На 100 оголошень про роботу припадає лише 25 безробітних. В минулому році в секторі послуг по догляду за літніми людьми працювало близько 583 тис. осіб, що на 20 000 більше, ніж у попередньому році. У сфері догляду за хворими особами, число працевлаштованих зросло з 1,04 млн до 1,06 млн осіб.

„Ми маємо щораз більше працівників у сфері догляду. Однак цього ще недостатньо. Стрімке старіння населення відбувається швидше, ніж число  працівників догляду за особами похилого віку”- підсумував  міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан. Тому він хоче збільшити заробітки в сфері догляду за хворими та літніми людьми, а навчання даній професії і саму роботу зробити більш привабливою для потенційних працівників.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze