Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Північна Фрісландія знову відкрита для туристів

Повільно та під дуже суворими умовами карантинних обмежень, влада Фрісландії відкриває свої кордони. Такі послаблення, наразі, триватимуть до кінця місяця. Влада та місцеві підприємці розглядають можливість і надалі вільного в’їзду. 

Виплата додатку Corona-Kinderbonus

Як і минулого року, батьки Німеччини мають право на одноразову виплату державного  бонусу Kinderbonus. Однак,  стосується це лише тих дітей, які в поточному році мають право на отримання грошової допомоги на дитину Kindergeld. Розмір вище згаданого бонусу становить 150 Євро. Виплата грошей вже розпочалась.

Мінімальна заробітна плата для малярів та лакувальників

Підвищення мінімальної заробітної плати розпочалось з 1 Травня. До кінця поточного місяця, встановлена мінімальна погодинна ставка по всій країні, інакше звана Bundesecklohn, збільшиться на 2,1% на Заході країни та на 2,2% на Сході Німеччини. 

Захист дітей та підлітків на просторах Інтернету

Щоб захистити дітей від кібербулінгу та сексуальних домагань в Інтернеті, з 1 Травня набув чинності проект- поправка до Закону про Захист молоді. Перш за все, це маркування деяких додатків, в яких можуть чекати, наприклад, цінові пастки або необмежені контактні функції. Крім того, буде розширено Центр захисту дітей та молоді в засобах масової інформації (з нім. Bundeszentrale für Kinder – und Jugendmedienschutz).

Нові умови користування з WhatsApp

Користувачі WhatsApp повинні будуть прийняти нові умови користування з програми від 15 травня. В іншому випадку вони не зможуть використовувати функцію чату.

Завдяки змінам очікується зміцнення співпраці з іншими компаніями, що належать Facebook. 

Ощадний рахунок в Comdirect

Люди, які мають безкоштовний ощадний та розрахунковий рахунок у банку Comdireckt, повинні підготуватися до змін. З 1 травня аккаунт залишиться безкоштовним тільки за певних умов. А ціна за користування послугами банку становитиме 4,90 Євро/місяць.

Травневі свята

Як і кожен рік, Міжнародний День праці, що припадає на 1 Травня, є вихідним днем У Німеччині.

У травні також випадають два церковних свята: Вознесіння Господнє (13 Травня) та П’ятидесятницький понеділок (24 Травня).

Джерело:  focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze