Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Навіть через 30 років після об’єднання Німеччини багато колективних трудових договорів передбачають гірші умови праці для працівників, зайнятих на сході Німеччини, ніж на заході країни. BMW хоче це змінити. Тому концерн вирівняє тривалість робочого часу в обох частинах Німеччини.

До 2026 року в 3 кроках буде скорочено тривалість робочого часу для працівників на заводі в Лейпцигу до 35 годин на тиждень. До цього часу працівники в нових федеральних землях повинні були щотижня працювати на три години довше, ніж їхні західні колеги. 

Вже в травні Volkswagen оголосив про вирівнювання умов оплати праці своїм працівникам по всій Німеччині. Тепер BMW також хоче покращити становище своїх співробітників. Близько 5300 осіб, зайнятих на заводі в Лейпцигу, працюватимуть щораз менше й менше.

Щоб забезпечити таку ж продуктивність, незважаючи на скорочення тривалості робочого часу, BMW буде додатково наймати 300 працівників.

Поки що не планується зміна тривалості робочого часу на заводі в Айзенах. Там діє інший колективний договір, а переговори ще не розпочалися.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze