Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Компанії Bosch, найбільшому світовому постачальнику автомобільної продукції, загрожує скорочення робочих місць у наступному році. За даними інформаційного агентства Reuters, прес-секретар компанії повідомила, що підрозділ силових агрегатів на заводах у Штутгарті-Фойєрбаху та Швібердінгені в Баден-Вюртемберзі до кінця 2025 року планує здійснити «1 500 коригувань продуктивності персоналу». Це стосується сфер розвитку, адміністрування та продажів.

Тривають переговори з виробничою радою

Bosch підтвердив, що обговорення з представниками працівників тривають. Процес має бути розроблений з урахуванням соціально відповідальних заходів: „Ми покладаємося на внутрішнє переведення працівників в інші сфери, пропонуючи кваліфікаційні програми для сфер, що розвиваються, а також на правила дострокового виходу на пенсію або угоди про добровільне звільнення» – сказала прес-секретар, додавши, що Bosch повинен, однак, пристосувати рівень зайнятості до ситуації із замовленнями та структурних змін у секторі приводів.

Зниження попиту на робочу силу в галузі

Трансформація в автомобільній промисловості матиме значний вплив на всю галузь у середньостроковій перспективі. Перехід на електромобільність вимагає великих початкових інвестицій і супроводжується зниженням попиту на робочі місця: „Слабка світова економіка, постійна інфляція, викликана, серед іншого, зростанням цін на енергоносії та сировину, а також негативний вплив обмінного курсу, погіршують ситуацію».  „Однак компанія виступає за виключення примусових звільнень відповідно до домовленості, досягнутої влітку. У липні, після досягнення домовленості з виробничою радою, Bosch виключив примусові звільнення близько 80 000 співробітників до кінця 2027 року, які працюють у Німеччині у своєму основному підрозділі Mobility, який зазнає радикальних змін.

Джерело: tagesschau

Фото: Materiały prasowe/Bosch Deutschland

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze