Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Під час локдауну у Німеччині багато батьків використовували допомогу Kinderkrankengeld по догляду за дітьми, коли школи та дитячі садки були закриті. Тепер це може призвести до переплати з податку.

Уряд збільшив кількість днів по догляду за дитиною з 10 до 30 на одного з батьків і на дитину щороку (60 днів для самотніх батьків). Багатодітним сім’ям було представлено  65 або 130 днів по догляду за дитиною.

Оскільки батьки на той час не могли працювати, лікарняна каса виплачувала компенсацію в розмірі 90% від заробітної плати. Ця сума не оподатковувалася.

Якщо сума допомоги, виплаченої у 2021 році, разом з іншими виплатами, такими, як допомога у випадку хвороби, допомога по безробіттю, Kurzarbeitergeld, допомога по вагітності та пологах та Elterngeld, перевищує 410 євро, платник податків зобов’язаний подати податкову декларацію (нім. Steuererklärung).

Таким чином, допомога Kinderkrankengeld буде врахована при визначенні нарахування податку на прибуток, що може збільшити ваш дохід, та призвести до податкової надбавки.

У випадках, коли допомогу отримував лише один із батьків, варто перевірити, чи окремий розрахунок податкових зобов’язань батьків був би більш вигідним.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze