Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Міжнародна рада медичних сестер (ICN) вважає, що пандемія посилює дефіцит медсестер у галузі. ICN попереджає, що в другій половині року може дійти до хвилі масових звільнень. Такі прогнози підтверджуються тим фактом, що щонайменше 3 000 медсестер у 60 країнах померли від коронавірусу. Слід зазначити, що фактична загальна кількість, ймовірно, є значно вища. 

Трагічна статистика в поєднанні з постійним тиском і відсутністю відпочинку впливає на працівників. Керівник ICN Говард Кеттон, пояснив, що мільйони фахівців розглядають можливість зміни професії з приводу професійного вигорання і стресу, пов’язаного з карантином та пандемією. Медсестри виснажені як фізично так і психологічно та пережили так звану масову травматизацію. У світі налічується 27 мільйонів працівників сестринських служб. Однак дефіцит сестринського персоналу в усьому світі зберігається і становить щонайменше шість мільйонів. До 2030 року чотири мільйони фахівців вийдуть на пенсію. Якщо побоювання ICN будуть підтверджені, дефіцит кваліфікованих працівників може зрости майже до 13 мільйонів.

Як повідомляють ЗМІ, з початку пандемії в Німеччині звільнилися тисячі медсестер та опікунів. Проблема стосується, як лікарень так і сектору по догляду за людьми похилого віку. З початку квітня по кінець липня 2020 року кількість медичних працівників зменшилась більш ніж на 9 000 чоловік, це в середньому на 0,5%. Ці дані мають відносне значення. Більшість медсестер звільняється з посади через недостатню кількість робочих годин, низький рівень доходу. На даний момент важко підрахувати, скільки працівників звільнилося з роботи.  

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze