Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У Німеччині різниця в доходах помітна не лише між Сходом і Заходом, але й Півднем і Північчю. Такий результат дослідження, проведеного Інститутом економічних і соціальних наук (WSI).

Найбільші заробітки отримують жителі Гайльбронн. Середній наявний дохід на душу населення становить 42 275 євро. Друге місце із середнім доходом в 38 509 євро займає округ Штарнберг.

Цілком протилежну ситуацію зафіксували в Гельзенкірхені й Дуйсбургу, де дохід на душу населення становить 17 015 євро і 17 741 євро. Це навіть менше, ніж середній дохід по всій країні, який становить 23 706 євро.

 

Як був розрахований наявний дохід?

Наявний дохід -це загальний дохід, тобто сума доходів від майна та зайнятості, після вирахування внесків на соціальне забезпечення, особистих поточних податків та приватних споживчих витрат. До цього додавалися соціальні виплати та інші державні трансферти.

Крім того, були включені дані про страхування автомобіля або страхування цивільно-правової відповідальності. Таким чином, дослідники визначили наявний дохід приватних домогосподарств, який можна витратити на споживання, використання продукту в процесі задоволення потреб  або заощадити. Потім вони розділили його на загальну чисельність населення, щоб отримати дохід на душу населення.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze