Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Мінімальна заробітна плата, запроваджена в 2015 році, в першу чергу буде діяти там, де більшість працівників отримують низьку зарплату за свою роботу – у секторах низької заробітної плати. Згідно з даними Федерального статистичного управління, німецький Mindestlohn призвів до зменьшення різниці між низькими заробітками працівників готельного та гастрономічного сектору аж на 7,2% у порівнянні до найвищих заробітків у сфері.

Платіжні відмінності в заробітних платах, які визначаються на підставі колективних договорів в галузях сектора низьких зарплат в Німеччині є найменші. Найбільшою заробітковою прірвою може „похвалитися” освіта і виховання, де найвища винагорода, майже в чотири рази нижча за рівнем заробітної плати в системі колективної роботи. В цілому, в секторі низьких зарплат, ця різниця становить в середньому 2,4 рази, а для всієї економіки Німеччини, в 3 рази.

Варто зазначити, що мінімальна заробітна плата, в даний час, становить 8,84 євро на годину брутто. Незважаючи на це, як і раніше, доходить до порушення законів роботодавцями.
Проблема стосується перш за все галузей, де утруднений контроль – обслуговування таксі, будівельної чи гастрономічної, де заробітки все ще нижчі за мінімальну заробітну плату.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze