Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Федеральне міністерство фінансів (Bundesfinanzministerium) для своїх розрахунків посилається на дані Федерального статистичного управління (Statistisches Bundesamt). Згідно з цими даними, річний валовий дохід штатних працівників минулого року становив 54 304 євро. «Якщо припустити, що подальших відрахувань не буде, середня одноразова сума відрахувань становить 107 євро».

 

Якщо розібратися, то не така вже й висока та допомога

За даними Міністерства фінансів, вартість допомоги в розмірі 300 євро на людину становить загалом 13,8 млрд євро. Однак 3,4 мільярда євро знову будуть відраховані з податків. Таким чином, баланс зменшених податкових надходжень складе близько 10,4 млрд євро. Їх розподілили між німецькою державою та федеральними землями – по 4,4 млрд євро та муніципалітетами – 1,6 млрд євро.

Лідер фракції Лівої партії Дітмар Бартч назвав фіксовану вартість електроенергії „типовою політичною фантастикою”. За його словами, особи з високим рівнем  доходу, наприклад, міністри, не повинні отримувати цю допомогу. Вона повинна виплачуватися пенсіонерам і студентам, та, перш за все, не оподатковуватися. Бартч вважає проблематичним те, що федеральним землям та муніципалітетам доведеться взяти на себе більшу частину фінансування.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze