Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Німецький концерн, виробник солодощів Haribo відомий усім своїми жувальними ведмедиками протягом десятиліть. Але на жаль, скоро ми перестанемо знаходити їх на полицях супермаркетів Німеччини. Через достатньо високу заявлену ціну на продукцію, більшість супермаркетів відмовилися від неї. Lidl ще з серпня перестав замовляти продукцію Haribo. Edeka вже скоротив продажі вищезгаданої компанії на 40%. Rewe також поволі відмовляється від Haribo.

Окрім того, що ціни на солодощі Haribo і так достатньо високі, концерн (останнім часом) ще далі намагався їх підняти. І дарма, тому що більшість великх супермаркетів просто відмовилися від закупівлі даного бренду. Часи змінилися і на полицях магазинів з’являються усе нові конкуренти, які тільки й чекають, щоб замінити легендарний бренд.

Ціновий конфлікт

Виробник солодощів Haribo ще не прийняв остаточного рішення щодо такого різкого підняття цін. Виходячи із ситуації усе можливо змінити. Наприкінці вересня – початку жовтня відбудуться щорічні переговори щодо умов договору купівлі – продажу між виробником і продавцями. У гіршому випадку перші продукти будуть виведені з магазинів в середині листопада.

Що призвело до цінового конфлікту? Тому є дві причини. З одного боку, роздрібні магазини, через пандемію, дуже чутливі до подорожчання, бо звичайно мають фінансові збитки. З іншого боку, під час кризи зросли витрати на сировину, необхідну для виробництва.

Джерело: heute

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze