Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Все частіше в ЗМІ обговорюється тема групових звільнень. Спекуляції стосуються перш за все компаній з автомобільної галузі. Передбачається, що Ford хоче ліквідувати 5400 робочих місць, а Volkswagen 7000… Справжнім шоком було нещодавнє рішення компанії в іншій галузі, а саме Deutsche Bank, де  аж 18 тисяч працівників втратять роботу по всьому світу.

Кількість заявок на Kurzarbeit, тобто працевлаштування на неповний робочий день, зросла в Німеччині в цьому році майже в чотири рази. Згідно з останніми прогнозами Федерального Агентства праці у квітні 43 900 осіб отримали Kurzarbeitergeld, тобто часткове вирівнювання заробітної плати. Рік тому ця цифра була на 30 тисяч менша.

Число безробітних в червні зменшилось до 2,216 млн осіб. Однак зменшення було набагато меншим, ніж зазвичай (-20 тис.). У випадку підприємств, що залежать від експорту, спостерігається значне сповільнення. Шанси на поліпшення цієї ситуації невеликі. Експерти припускають, що причина – торгова війна між Китаєм та Сполученими Штатами, яка відповідає за ослаблення попиту на німецькі товари. Також Brexit ослаблює німецькі підприємства. Нерегульований вихід Великобританії з Європейського Союзу може принести втрати, вимір яких неможливо визначити на сьогоднішній день. Потенційно порушені змінами підприємства повинні поки що утриматися від інвестицій. 

У другому кварталі 2019 року навіть спостерігаються ознаки невеликого падіння валового внутрішнього продукту в Німеччині. Експерти припускають, що кількість безробітних може зрости. Однак позитивна ситуація на ринку праці зберігається, оскільки не всі галузі економіки знаходяться під загрозою. У той час як промисловість, а перш за все, автомобільні компанії вже відчули ослаблення економіки, інші галузі, такі як будівельна промисловість, постійно шукають робочих рук. Все більше робочих місць створюється в сфері послуг. Найбільша невизначеність щодо робочих місць стосується промислової галузі. Економічний розвиток багатьох компаній залежить від політичної та економічної ситуації у світі, яка на сьогоднішній день є невизначеною.

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze