Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Пасажири, які їдуть на роботу поїздом, знову зіткнуться з досить складним завданням. З четверга поїзди в Німеччині не курсуватимуть регулярно, оскільки працівники розпочинають черговий страйк. Перші зміни відбудуться вже в середу о 17 годині, припиниться рух вантажних потягів, протести розпочнуть працівники вантажного транспорту, а з 2 години ночі в четвер приєднаються працівники пасажирського транспорту. Перший протест закінчився, профспілки німецьких машиністів оголосили повторний, на цей раз 5-денний страйк. Голова Профспілки залізничників (GDL) Клаус Весельський визнає, що це найтриваліший протест профспілки, а все через те, що 48-годинні страйки не принесли очікуваних результатів.

GDL вимагає підвищення заробітної плати машиністам на 3,2 відсотка, виплати по 600 євро «коронавірусних» та покращень умов праці. Також реформа системи заводських пенсій є спірним питанням. Die Bahn не проти підвищення заробітної плати та допомоги через пандемію, але не в такі швидкі строки, як цього вимагає профспілка залізничників.

Deutsche Bahn хоче пом’якшити наслідки майбутнього страйку. Таким чином, пасажири можуть користуватися квитками протягом періоду страйку та прискорити або відкладати свої подорожі до 17 вересня. Також береться до уваги повернення коштів за невикористаний квиток. Крім того, компанія просить, щоб пасажири, по можливості, перенесли свою подорож до або після страйку.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze