Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Працівники представлених торгових мереж можуть не перейматися тим, що низькі ціни на товари в даному магазині якимсь чином впливають на їх заплату. Зовсім – ні, компанія Lidl, що належить до Schwarz-Gruppe, винагороджує своїх співробітників на основі трудового договору. Крім того, компанія забезпечує мінімальну ставку (12,50 євро), що на 3,31 євро більше встановленої законом мінімальну ставку на годину. А на свята та вихідні дні ставка за годину у Lidl виносить 20 центів. Співробітник такої фірми може розраховувати на службовий автомобіль, який також, може використовувати в власних потребах. Початкова сума зарплати в такій галузі виносить 3400 євро брутто за 170 годин на місяць.

Aldi Nord також сплачує згідно з регіональним трудовим договором. Працівники також отримають різні надбавки (щомісяця, наприклад, не менше 100 євро), додаток за відпустку складає не менше половини місячної заробітної плати, а також, відшкодування транспортних витрат. За інформацією, наданою компанією, керівних філії заробляє в середньому 4,827,76 євро брутто щомісяця, враховуючи надбавки Aldi Nord.

У Aldi Süd мінімальна заробітна плата вище встановленої законом. Працівники, як і в вище представлених випадках отримують відсоток на відпустку та лікарняний. Люди які тільки навчаються цій галузі, перший рік можуть розраховувати на 950 євро брутто щомісяця, другий рік – 1200 євро брутто щомісяця. Люди, які навчаються в подвійній системі, натомість, зароблятимуть 1 400 євро брутто щомісяця.

Перспективи для інших людей, які працюють у роздрібній торгівлі в Німеччині, виглядають не так радісно. Згідно з даними Фонду Ганса Беклера, середня заробітна плата без премій, за 38 годин праці на тиждень, становить 2329 євро. Скільки один працівник може заробити за місяць, залежить від місця проживання. Крім того, лише 39 % людей, які працюють у цій галузі, заявили, що працюють за трудовим договором. На думку аналітика Фонду Ганса Беклера, такі люди заробляють на 15 % більше, ніж працівники, зайняті на підприємствах, не пов’язаних трудовим договором.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze