Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Німецька марка шоколаду Ritter Sport десятиліттями випускає шоколад у формі квадратику. Ще в 90-х роках компанія забезпечила собі захист форми в якості відмінної риси. Проте Мілка з цим не згодна, власне з чого і розпочалася суперечка. Власники корпорації Мілка поскаржилися на такі жорсткі умови, в чому програли суд. Загальноприйнята думка така, що споживач звикає до певних виробників та їхнього «почерку» виробництва. Звичайно на якість це не впливає жодним чином.

Вже вдруге триває суд між виробниками Мілки та Ріттером. Федеральний суд Карлсруе ще у 2018 році постановив, що Ritter Sport має свій спеціальний запатентований товарний знак (шоколад у формі квадратику). Однак Мілка вже вдруге з цим не згодна.

Захист товарної упаковки

Що стосується спеціальної упаковки, то експерти говорять про тривимірний  товарний  знак. Більше 4 900 таких знаків зареєстровані у німецькому Управлінні з патентів і товарних знаків (Deutsches Patent-und Markenamt DPMA) в Мюнхені. Це відносно небагато, оскільки 821 000 інших зареєстрованих записів не забезпечили спеціальну упаковку. Меншини, що захищають свою упаковку, як наприклад Ферреро, який забезпечив свої молочні кульки Роше, та і Ліндт зі своїм золотим зайцем.

Вимоги до реєстрації тривимірного товарного знаку дуже високі. Через що, власники і набувають багато прав. Таким чином, захищена форма повинна бути досить унікальною, щоб насправді сприйматися як фірмовий знак.

Джерело: bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze