Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Підприємці Німеччини можуть скористатися 11 формами допомоги Corona-Hilfe. Що треба знати?

  1. Пакет 2 млрд Євро (з нім. Zwei-Milliarden-Euro-Paket)

Пакет в 2 млрд Євро націлений на підприємців новачків та підприємців середнього бізнесу.

  1. Бюджетний фонд стабілізації (нім. Wirtschaftsstabilisierungsfonds)

Фонд надає 400 млрд Євро на кредити під гарантії уряду, 100 млрд Євро на рекапіталізацію (до 30.09.2021) і 100 млрд Євро на рефінансування програми німецького банку розвитку KfW. Все це забезпечує економічний стабілізаційний фонд, але тільки до 30.06.2021 року.

  1. Швидкий кредит KfW

Обсяг кредитів становить максимум 800 тис. Євро і 100% звільнення від відповідальності. Діє узгоджена процентна ставка, яка орієнтована на розвиток ринку капіталу і встановлюється на дату отримання згоди. Пропозиція обмежена 30.06.2021.

  1. Програма KfW

Sonderprogramm KfW включає розширені спеціальні умови, низькі процентні ставки, спрощену оцінку ризиків і більш безпечне звільнення від відповідальності (до 90%). Пропозиція обмежена 30.06.2021.

  1. Страхування торгового кредиту (нім. Warenkreditversicherung) та забезпечення експортного кредиту (нім. Exportkreditgarantie)
  2. Порука

Через поруки (нім. Bürgschaft) і застави відбувається покриття до 90% кредитного ризику. Не менше 10% власної відповідальності бере на себе банк. Пропозиція обмежена 30.06.2021.

  1. Kurzarbeitergeld

При наданні Kurzarbeitergeld німецький уряд прийняв особливі положення, як продовжено термін завантаження, вільний доступ, можливість використання тимчасових працівників і виплати в три етапи до 87% стандартного чистої заробітної плати. Пропозиція обмежена 30.06.2021.

  1. Податкові зміни

До цього законопроекту уряд Німеччини вніс три зміни.

Повернення і відповідність передоплати податку, відстрочка сплати податку та звільнення від податку підвищення. Правоохоронні заходи були припинені.

  1. Допомога у надзвичайній ситуації (нім. Überbrückungshilfe)

На сьогоднішній день Überbrückungshilfe був виплачений за червень – серпень 2020. Про Überbrückungshilfe II за період вересень – грудень 2020 може бути заявлено до 31 березня 2021 при виконанні певних умов.

Про Überbrückungshilfe III за період листопад 2020 – Червень 2021 може бути заявлено як мінімум на 30% зниження обороту в місяць (для компаній з річним оборотом до 750 млн Євро). Крім того, особи, які здійснюють одноосібну господарську діяльність, зможуть скористатися одноразовою угодою (нім. Betriebskostenpauschale). Всі підприємці можуть в свою чергу подати заявку на розстрочку. Відповідні заявки повинні бути подані до кінця лютого.

  1. Полегшений доступ до базової безпеки (нім. Grundsicherung)

Безробітні мають полегшений доступ до Grundsicherung. Всі люди, що не мають коштів до власного утримання, можуть подати заявку на отримання Grundsicherung. Ця опція доступна до 31.03.2021.

  1. Фінансова допомога за листопад та грудень

Може бути надана підприємствам, установам, особам  які ведуть одномісні діяльності економічні, товариствам і установам, які через закриття від 2 листопада не можуть функціонувати.

За листопад і грудень 2020 року виплачуються надбавки в розмірі до 75% від обороту за місяць 2019 року.

Хто та на яку допомогу може розраховувати?

Підприємці новачки: Zwei-Milliarden-Euro-Paket

Великі підприємства: Wirtschaftsstabilisierungsfonds, швидкий кредит KfW, програма KfW, Warenkreditversicherung, Exportkreditgarantie, Kurzarbeitergeld, податкові зміни та Überbrückungshilfe.

Малі та середні підприємства: швидкий кредит KfW, програма KfW, Warenkreditversicherung, Exportkreditgarantie, Kurzarbeitergeld, податкові зміни і Überbrückungshilfe.

 

Джерело: bild.de

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze