Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Асоціація виробників пива Баварії (Bayerischer Brauerbund) радить не запасатися пивом. «З одного боку, на цю зиму буде вироблена достатня кількість пива принаймні цих основних видів, з іншого боку, нагромадження запасів є контрпродуктивним для нашої галузі, тому що тоді не вистачатиме тари для напою», — таку думку висловив президент пивоварів Баварії (Brauer-Präsident Bayerns) Георг Шнайдер.
За словами Шнайдера, все більше й більше пивоварних заводів страждають від нестачі природного газу. Це призводить до проблем у виробничому ланцюжку. Через високі ціни на енергоносії одразу кілька німецьких виробників аміаку закрили свої заводи. Аміак потрібний для одержання вуглекислого газу, який, у свою чергу, використовується в пивоварній галузі. Шнайдер зазначив, що перші пивоварні вже зазнають значних втрат. Деяким виробникам довелося відмовитися від виробництва певних спеціальних сортів пива, а зосередитись на основних видах продукції.

На даний час трейдери пропонують близько 30% вуглекислого газу від потрібної кількості. Вуглекислий газ для виробників пива, особливо важливий під час процесу наповнення, щоб витіснити кисень із порожніх пляшок. Проте вуглекислий газ не менш важливий і в інших галузях виробництва. «У цьому питанні пивоварні заводи конкурують, наприклад, з м’ясними підприємствами, які також потребують цієї речовини для пакування ковбасних виробів», – пояснив Шнайдер.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze